Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką książkę wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio zainteresowała mnie troszkę java i chciałbym kupić książkę - wakacyjną lekturę - właśnie o tym języku programowania.

I teraz pojawia się lekki dylemat. Którą książkę z internetowych sklepów wybrać? Mogę powiedzieć że w javie jestem praktycznie zielony. Chciałbym wybrać książkę, która wszystko omawia od podstaw, omawia przykładowe ,,proste programy". Wszystko, krok po kroku dlaczego jest tak a nie inaczej. Jakie książki możecie mi polecić i dlaczego akurat te? Potrzebuje książki, w której łopatologicznie jest wyjaśnione. Którą czyta się przyjemnie, prosto, bez jakichś nazw z kosmosu co drugą literę. 

Opublikowano

Potrzebuje książki, w której łopatologicznie jest wyjaśnione. Którą czyta się przyjemnie, prosto, bez jakichś nazw z kosmosu co drugą literę. 

Jeśli szukasz książki ciekawej, tłumaczącej dość łopatologicznie i z humorem to powinieneś wybrać "Rusz głową! Java". Jeśli środki Ci na to pozwolą, to najlepiej zacząć od niej, a potem wiedze uzupełnić książką poleconą przez @Polish_Civil , jeśli zrozumiesz wszystko z obydwu książek, to wiedze będziesz miał już sporą i będziesz mógł luźno używać dowolnych API do kodowania programów.

708121422388637873334.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...