Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Nidalee Orianna Kassadin

Ventual

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nidalee. Ma ucieczkę, wystarczy, że trafisz dzidę i możesz w bardzo łatwy sposób zabić przeciwnego midera nie mówiąc o adc. Leczy(gorzej niż Soraka, ale leczy! :D). Także tak, kup Nidalee

Opublikowano

Nidalee miała teraz nerfa i są lepsze picki np. Orianna jak coś

+ Tarcza

+ Harras

+ Dobry ult

- Brak escape

Sam nie mam tej postaci i piszę z doświadczenia i wiem, że ona jest dobra, ale trzeba umieć tą postacią grać, bo jest dosyć trudna

Opublikowano

Po nerfach nidalka :

+ poke z dzidy

+ kot od 1 poziomu

+ leczy

+ duży dmg

+ łatwo nią wygrać grę w early

Orianna jest dobra, ale wymaga wprawy.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Ori jest idealnym APC pod tzw. "teamówki", ponieważ jak Yasuo do wykorzystania 100% jej potencjału potrzeba odpowiedniego Team Compilation.
Nidalee jest dosyć łatwa do ogrania, Q obecnie posiada mniejszy hitbox, ale spear porusza się z większą szybkością. Trapy aktualnie biją % od hp, a zwiększenie AS z E obecnie trwa parę sekund dłużej :)
Musisz wybrać, który z nich bardziej Ci odpowiada ;)

Saitoshi_eune_412_2_logo.png

Opublikowano

Z tych? Tylko i wyłącznie Ori. Aktualnie jeden z najsilniejszych apc(jak dla mnie) na midzie. Po nabraniu lekkiej wprawy można nią tworzyć takie rzeczy, że pałka mięknie :3

Ma mocną tarcze, łatwą farmę, mocną pasywkę(dodatkowy dmg z AA od AP), dobry ult do tf i jak ktoś diveuje na ciebie, slow/speed up...

graphic.png

Opublikowano

Orianna:

• Duży dmg,
  • ult przydatny w tfach,
  • movespeed + ze skilla,
  • tarcza.

Imo jeden z lepszych apc na teamfighty. ;-)

Dokładnie. Jeżeli ją ogarniesz - mid jest TWÓJ i TF ;)

Również polecam z tej trójki Oriannę. Do tego ma ładne art'y i wygląd w grze.

Opublikowano

Dokładnie. Jeżeli ją ogarniesz - mid jest TWÓJ i TF ;)

Również polecam z tej trójki Oriannę. Do tego ma ładne art'y i wygląd w grze.

Ori łatwo się MPCforum'uje i kit'uje przeciwników, ale jeden zmissowany ult potrafi przegrać team fight.

Obecnie Nidalee stała się strasznie silna, wystarczy poznać jej nową mechanikę a staje się o wiele lepsza niż kiedykolwiek ;)

Saitoshi_eune_412_2_logo.png

Opublikowano

Polecam Kassadina.

Dlaczego? Ponieważ po tych wszystkich nerfach nadal jest grywany na LCS'ach (najważniejsze rozgrywki światowe) i potrafi sam wycarrować gre.

Ma escape, duży DMG z combo.

W late game 1v1 nie masz szans z nim.

Opublikowano

Nidalka ma fajne umiejętności, ale chciałbym Ci polecić Oriannę, sam pamiętam, że to ostatnia postac, którą miałem do ogrania w tej grze. I taki sentyment mam jeśli chodzi o postac na mida. Ma super ulti oraz tarcze wraz z boostem speeda i spowolnieniem.

Nowicjusz
Opublikowano

Nidale ma teraz słabe q ale można grać nią pod ad też jest dobra. Kass nie ma silenca z q ale ma escape i dobry focus. Orianna może wycerować Tf za pomocą ulta + w ale trzeba też dobrze go użyć .Wybrał bym kassadina

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...