Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Jak podpiąć domenę pod serwer minecraft na hostingu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Zakupiłem domenę mckox.pl, aby podpiąć ją pod mój serwer na hostingu cubehost.pl, lecz nie potrafię tego zrobić... Czy mógł by mi ktoś wytłumaczyć jak to zrobić?

Za pomoc daje limit like przez 5 dni!

Informacje:

Domena: mckox.pl

Hosting domeny: ovh.pl

Hosting serwera: cubehost.pl

IP serwera: 46.29.21.137:5054 i s4.cubehost.pl:5054

Na hostingu serwera był jeszcze taki wpis w FAQ:

Jeśli chcesz, aby gracze łączyli się z serwerem poprzez twoją własną domenę np. mc.mojserwer.pl - postępuj zgodnie z poniższymi poleceniami.

1. Zaloguj się do głównego panelu zarządzania rekordami DNS domeny.
2. Dodaj rekord A, który mapuje nazwę domeny dns na jej 32-bitowy adres IPv4 (np: Nazwa: s1, Typ: A, Wartość: 22.434.33.443 (numeryczny adres serwera)
3. Dodaj rekord usługi - SRV (np. Nazwa (domyślnie): _minecraft._tcp.mc Typ: SRV, Wartość: 0 5 xx (np.25565) s1.nazwa.pl, gdzie xx to port serwera.

Po wykonaniu tych czynności i odczekaniu do 24 godzin na aktualizację danych, gracze będą mogli łączyć się z serwerem poprzez adres: mc.mojserwer.pl.
Opublikowano

Jest to  napisane w FAQ który podałeś. W panelu admina domeny, wchodzisz w rekordy DNS .

Dodaj rekord A, który mapuje nazwę domeny dns na jej 32-bitowy adres IPv4 (np: Nazwa: s1, Typ: A, Wartość: 22.434.33.443 (numeryczny adres serwera)

1.Czyli w twoim przypadku tworzysz rekord A i wpisujesz 46.29.21.137

. Dodaj rekord usługi - SRV (np. Nazwa (domyślnie): _minecraft._tcp.mc Typ: SRV, Wartość: 0 5 xx (np.25565) s1.nazwa.pl, gdzie xx to port serwera.
 2. Czyli w twoim przypadku tworzysz rekord SRV i wpisujesz port czyli 5054

Liczę na Lajka :)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...