Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Czego tak laguje? :|

PowciU

Pytanie

Opublikowano

Witajcie, otóż moj stary komp sie spalił(znowu) poszedl do naprawy, wiec nadszedl czas wyciągnąć mojego graciaka, oszyścić go i grać w jakieś nie wymagające gry! ok! No więc pytam sobie w gry które wymagają łącza internetowego(Cs,Shayia,Tf2 itp itp). Pomyślałem sobie że popykam w Gothica, gram z 5 min a tu sru takie lagi, ok mineły, znowu sru lagi, no dobra pewnie wina gry, odpalam Terrarie fru lagsy! WTF? Odpalam Nostale*Wymagają łącza* Lagów nie ma.___.O co chodzi? Na singlu lagi są, a na multiku nie ma, wtf?

Mój komputer (Wiem to gówno, ale nie mam narazie innego, jak przyjdzie stary to pogram sobie. :)

Windows Xp Sp3

1 gm ramu(Gdy mialem 512 mb to nie bylo takich lagsów)

amd athleon 1.04Ghz

Geforce 5200 fx

28u5tsm.jpg  

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nawet gry przeglądarkowe na tym komputerze będą miały lagi. Proponuję przeinstalować system i nie instalować aktualizacji bądź zainstalować starszy np. Windows 95 / MS-DOS  :P

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Moze poprostu procesor albo grafika sie przegrzewaja i spada wydajnosc, system pewnie tez masz x czasu zainstalowany. Podaj temperatyrt podzespolow po graniu (program do monitorowania temp odpalony podczas grania ma byc), w ostatecznosci mozesz zrobic formata ale nie wiadomo czy to wina systemu, mozesz podac logi z otl, moze cos siedzi w systemie na wierzchu.

Opublikowano

Jeśli to stary komputer to nie ma co się dziwić, że kiedyś śmigał, a teraz "ladży".  Wgraj SP1. Wtedy może nie pograsz we wszystko, ale nie będzie tak ścinał.

"Po pierwsze nie zamierzam dyskutować z debilami, a Ty najprawdopodobniej jesteś debilem".

Opublikowano

Karta graficzna pewnie za słaba lub ma za mało pamięci. Procesor (jak na tą grę) spełnia wymagania, ram również.

Może pobierz grę Unreal 1998 lub Unreal Tournament 1999 i sprawdź, czy tam również masz lagi. Ba, gra może Ci się nawet spodoba.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Nope. Jeśli mam czyścić to czym i co dokładnie ?

Najlepiej to czyścić papierem toaletowym i patyczkami do uszu jak to robię ja.Też miałem tak że gram w gre i z 60/70 fps'ów zleciało do 5-10 i tak w kółko.Ale pamiętaj byś czyścił dokładnie i uważaj żeby coś z papieru lub patyczku nie zostało w kompie.

Opublikowano

Są lagi, tzw jak w każdej grze, czyli spokojnie chwilke 60 fps  a tu nagle takie ścinki przez 5 sek, 2 fps ;o To nie są takie typowe lagi jak bym miał za słabego kompa ;o

28u5tsm.jpg  

Opublikowano

Tak jak kolega powyżej i pytanie,czy komputer był dokładnie czyszczony z kurzu?

Nope. Jeśli mam czyścić to czym i co dokładnie ?

28u5tsm.jpg  

Opublikowano

Nic, powiedz mi jakbym sposobem Gothic I laguje na starcie gry .__.?

28u5tsm.jpg  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...