Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Farming Simulator 2013 - Problem z uruchomieniem

bongosablegmail

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów.

Od wczoraj jestem posiadaczem Farming Simulator 2013 na platformie Steam i mam problem z uruchomieniem gry. Podczas normalnego odpalania gry pojawia się czarny ekran z napisem u dołu "© 2003 - 2013 GIANTS Software (wwww.giants-software.com)" i przez kilka sekund nic się nie dzieje, po czym wyskakuje błąd - "Program GIANTS Engine nie odpowiada" i mam do wyboru 3, znane wszystkim użytkownikom systemu windows 7 opcje.

Specyfikacja komputera:

Płyta główna - GA-970A-DS3

Karta graficzna - gigabyte nvidia GeForce gtx 650

Procesor - AMD Phenom II x4 965 (4x3,4Ghz)

Zasilacz - OCZ 550W ZS series

OS - Windows 7 64bit

Rzeczy, które robiłem, aby pozbyć się problemu to:

1. Całkowita deinstalacja sterowników karty graficznej

2. Instalacja sterowników karty graficznej z płyty dostarczonej przez producenta

3. Aktualizacja sterowników karty graficznej do najnowszej wersji

4. Aktualizacja bibliotek DirectX

5. Reinstalacja gry, również na różnych innych partycjach dysku twardego

6. Zmiana rozdzielczości wyświetlania gry poprzez edytowanie kodu pliku "game.xml"

Co ciekawe, gra bez problemu chodzi na moim starszym komputerze, którego używa mój ojciec. Prosiłbym o podawanie możliwych przyczyn tego błędu jak również różnych możliwości jego rozwiązania. Z góry dziękuje. Pozdrawiam.

PS. Dodam jeszcze coś, co może niektórych ździwić - po spróbowaniu wszystkich 6 w/w sposobów, przed napisaniem tego posta ściągnąłem z internetu piracką wersję tej gry z dodatkiem titanium (czyli de fakto tą samą wersje, którą posiadam) i UWAGA - gra chodzi normalnie bez żadnego problemu. Proszę o pomoc, gdyż grę kupiłem, aby móc grać z kolegą na multi. Z góry dziękuję i jeszcze raz pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Uwaga! Wszystkich zainteresowanych informuję, że znalazłem rozwiązanie, którym było - zamknięcie programu "Gigabyte OC Guru II". Miałem bardzo podobny problem z uruchomieniem gry Garry's mod i znalazłem rozwiązanie na forum steam'a. U mnie zadziałało także w problemie z Farming Simulator 2013. Temat można zamknąć, ale prosiłbym o nie usuwanie, gdyż inne osoby też mogą mieć problem, a jest to chyba jedyne rozwiązanie, gdyż nic innego nie udało mi się znaleźć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...