Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak to zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam na serwerze areny pvp jak zrobić , że jak ktoś się tepa na arene  , to dostaje seta itd , a jak wpisze /lobby to go tepa na spawna i traci tego seta?

Opublikowano

Mam na serwerze areny pvp jak zrobić , że jak ktoś się tepa na arene  , to dostaje seta itd , a jak wpisze /lobby to go tepa na spawna i traci tego seta?

Zrób nowy świat pluginem Multiverse-Core i wgraj jeszcze Multiverse-Inventories wtedy każdy świat będzie miał swoje eq w lobby inne a na arenie inne (pod warunkiem że to inny świat)

Opublikowano

Hmmm..

Ale to jak będą 4 areny , to muszę zrobić 4 światy a 4 światy wydaje mi się że dużo będzie mi jadło ramu.

Nie można napisać jakiegoś prostego skryptu na czyszczenie eq gdy się stoi na jakimś bloku?

Opublikowano

Twoje pytanie jest kompletnie niesprecyzowane.

Jeśli chcesz to zrobić na jednym świecie, musisz napisać plugin/skript.

Musi on zapisywać do zmiennej (skript) / mapki (java) eq gracza, po czym usuwa je, oraz daje mu set'a (@Edit oraz tp do areny).
Po wpisaniu komendy lobby i wyjściu z gry , musi czyścić mu eq, i dać mu to eq z zmiennej/mapki oraz TP do lobby, oraz usuwać niepotrzebne już mapki.

@down może frytki do tego?
Napisz w temacie, że szukasz łosia który odwali za ciebie robotę, ponieważ jesteś zbyt leniwy żeby zobaczyć dokumentację skriptu, a potrzebne ci to żeby zarobić te x groczy z IS? xD

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

może prościej napisze mi ktoś skrypt , że jeśli ktoś stanie na bloku  diamond ore czyści mu całe eq?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...