Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darmovy VPN / Smurfing / Działa ?

Dr. Onkolog

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio często gram na smurfach w brązie.. więc postanowiłem zainteresować się VPN'ami.. Zacząłem szukać czegoś darmowego, bo po co mam płacić za coś, co nie da mi właściwie żadnego zysku (bo nie boostuje za kase tylko gram 4fun). Spędziłem sporo czasu na szukaniu darmowych VPN-ów i natrafiłem na: 

http://www.mmovpn.fr/

Jest to francuska strona, więc ogarnięcie o co dokładnie tutaj chodzi i w jaki sposób skonfigurować swojego VPN'a zajęło mi trochę czasu.  No, ale ostatecznie się udało:

Wchodzę na lola, ping: 34-36 (taki jak mam grając normalnie), więc zaczynam się zastanawiać czy to właściwie działa, bo  jest to serwis, który obsługuje tylko gry. A jedyny sposób jaki znam na sprawdzenie tego, czy IP zostało zaszyfrowane/zmienione jest odwiedzenie strony internetowej, która to weryfikuje. Dlatego moje pytanie brzmi.. W jaki sposób mogę sprawdzić, czy ten VPN faktycznie zmienia moje ip w lolu? 

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Jeżeli zmienia Twoje ip na czymkolwiek np. Skype, ts to zmienia i w grze. Chodzi o to, na jakim IP się logujesz. Jeżeli powiedzmy połączysz się z Rosyjskiego IP, to będzie ono tam widniało, ale jeśli VPN'a wyłączysz, to będzie już odczytywało Twoje. Nie wiem jak to w Lolu wygląda, ale jeśli masz ok. ping, to graj ciągle na VPNie :D

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Jeżeli zmienia Twoje ip na czymkolwiek np. Skype, ts to zmienia i w grze. Chodzi o to, na jakim IP się logujesz. Jeżeli powiedzmy połączysz się z Rosyjskiego IP, to będzie ono tam widniało, ale jeśli VPN'a wyłączysz, to będzie już odczytywało Twoje. Nie wiem jak to w Lolu wygląda, ale jeśli masz ok. ping, to graj ciągle na VPNie :D

No właśnie nie zmienia na Skype / ts, bo jest to tylko od LOL-a, dlatego nie mam w jaki sposób sprawdzić, czy on faktycznie działa. Próbowałem innych trial VPN-ów, które zmieniały IP (nie tylko w grze). Działały i mogłem zobaczyć, że moje ip jest zmienione za pomocą np.:

http://twojeip.wp.pl/

(Przy tym nie mogę tego sprawdzić przeglądarką)

Dodatkowo, używając innych VPN-ów mój ping wzrósł do 50-100, a przy tym jest taki, jaki mam normalnie (ok. 30).

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

W takim razie nie zmienia Twojego IP, albo będzie ono widoczne tylko przy logowaniu. Jeśli na innych portalach, w programach nie jest on zmieniony, to znaczy, że nie działa poprawnie. W lolu nie sprawdzisz swojego ip.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

ja p******e ale ty nabijasz posty

Opublikowano

Dobra, już sprawdziłem.. kiedy wyłączam VPN-a.. to z lola też mnie wywala i mam "attempting to reconnect", więc działa. Do zamknięcia.

Lecze raki w soloq <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...