Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polski Metin - grać czy nie?

FailStunt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mam do was pytanie - czy oplaca sie teraz grac na polskim globalu? Czy jest ciezko o eq czy nie? Bede musial korzystac z IS? Jesli tak to mniej wiecej ile PLN/mies. ? A na koniec, podajcie serwer na ktorym gra sie waszym zdaniem najlepiej dla nowych graczy i uzasadnijcie.

Ps. Sory za bledy, piszebz telefonu :)

Opublikowano

Według mnie na PL'u to chyba tam coś trzeba wydać. Wyjątkiem jest jak Ci ktoś coś sprzeda na Handel, ale to musisz mu dać jakieś przedmioty lub oczywiście Yang.

Myślę, że najlepszym Prywatnym Serwerem Metin2 jest: "Ethana.eu". Dużo nowości, a teraz wielka aktualizacja. Gram tam sporo i czuję się świetnie. Nie wiem jak inni, ale mi jest dobrze.

Opublikowano

Nie graj bo sie nudzi szybko,

lepiej juz na jakims privku.

jak chcesz jakiegos mediuma to polecam Ci ascarial

a jak taki bardziej easy, to asine.pl

Opublikowano

a ja w odróżnieniu polecam ci PL'a . Większa pewność co do stabilności serwera a na dodatek na serwerze TBD jest bardzo dużo graczy i ceny są małe więc szybko się wybijesz . Co do Is'u jasne on pomaga ale do 75 dasz rade wbić bez wydawania PLN a na dodatek zrobisz porządne eq potem może być trudniej ale gdyby było łatwo to byłoby także nudno .

Opublikowano

Opłaca się grać.

Na TBD jest masa ludzi i fajna atmosfera.

Bez IS'a da się grać jednak musisz być cierpliwy.

Nie ma już tylu noobków co przedtem. Pouciekali na privy.

Kolejną wadą jest to, że można spotkać bota na bocie, a to psuje grę.

giphy.gif ­

Opublikowano

Polecam PL'a na Negros o eq 5xBon nie trudno, Stalki +9 czyste max 30kk chodzi to samo bojowy czysty.
teraz dużo ludzi nie ma ale grać się fajnie gra, zwlaszcza jak są KUPONY SM w IS dużo ludzi sprzedaje eq 5b +9 za Grosze

i można ładnie zarobić. IS'a to chyba tylko w 2xDrop polecam ladowac, i jak idziesz expic to PD z is + od graczy na 1h.

Pozdrawiam

Opublikowano

Łatwa i przyjemna gra, fajnie się zdobywa eq i jest z tego jakaś frajda. Prywatne serwery wg. mnie szybko się nudzą (większość)

@Co do kasy, nie musisz wydawać. To jest po prostu głupota

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

Opublikowano

Według mnie na PL'u to chyba tam coś trzeba wydać. Wyjątkiem jest jak Ci ktoś coś sprzeda na Handel, ale to musisz mu dać jakieś przedmioty lub oczywiście Yang.

Myślę, że najlepszym Prywatnym Serwerem Metin2 jest: "Ethana.eu". Dużo nowości, a teraz wielka aktualizacja. Gram tam sporo i czuję się świetnie. Nie wiem jak inni, ale mi jet dobrze.

Ja wróciłem na PL'a i jedyną rzeczą, jaka mi dokucza jest pełno takich typowych dzieci, dosłownie, prawie każdy ksuje no i masa botów, że aż lagi są.

Co do IS'u to na globalu nie opłaca się inwestować w IS... Po jakiego grzyba płacić 20 zł za 1 radę?

Co do eq to łatwo jest się wybić, bo jest teraz event. Dropią ładnie piłki, które wymienia się na złote (10 szt.), a ze złotych lecą rady zmianki itd...

Jeśli już chcesz coś wydać to polecam jangi allegro.

Jak chcesz pograć to wbijaj śmiało na Negrosa to pogramy :).

Opublikowano

Narzekacie na boty a gdyby nie one to ceny byłyby kosmiczne bo to właśnie boty napędzają gospodarkę serwera. Co do gry jak masz samozaparcie to oczywiście warto mimo że metin wymiera.

gQSkfLC.png

Opublikowano

Ja tam grałem raz na normalnym metinie i mi się ziomeczku znudziło radze ci grać na jakis privach jak nwm xenox pandora albo server isamu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...