Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trzy zła, w grach.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualnie w grach występują głównie trzy zła. DDOS, piractwo i cheaty. Wszystko publicznie potępiane. Wiem że MPCforum to strona dla cziterów, i nie mam zamiaru w tym temacie was obrażać, czy wmawiać jakie to złe, gdyż sam często czituje (min BOL), ale mam do was głównie jedno pytanie - Jak to jest że faworyzujecie cheaty, a tępicie piractwo i DDOS? 

Oczywiście, DDOS jest chyba z tych trzech rzeczy najgorszy. Psuje innym grę, niczemu w sumie nie pomaga (nie mam tu na myśli DropHacka z bola tylko ogólnie DDOS'owaniu serwerów gier, stron internetowych), utrudnia i spowalnia. 

Nie tolerujecie także piractwa. Ale w końcu czym ono jest? Ktoś wrzuca płatną grę na przykładowo torenta, a ty, oraz ktokolwiek inny możecie ją za darmo ściągnąć mimo że w sklepie musisz wydać przykładowo 50 zł. Jest to zło? Tak. Szkodzi komuś? Nie. W nieodległej przeszłości było pełno tego gadania że piractwo jest złe bo to złodziejstwo, tylko że z niskim ryzykiem dla kradnącego. Po części racja, ale dystrybutor nie traci pieniędzy gdy ktoś jego grę ściągnie z torenta. Jedynie ich nie zyskuje. Skoro przykładowemu Kowalskiemu nie przelewa się na chacie, i nie ma 50 zł by wydać je na grę, gdyż wtedy nie miałby na chleb, a ma czas wolny (powiedzmy pracuje, ale za najniższą krajową) i chce zagrać. Według tamtych bredni ma nie grać, bo nie da im kasy. A jak ściągnie grę to jest złodziej i powinni go zamknąć. Naprawdę (nie)święte słowa ... 

A jednak tolerujecie, a wręcz promujecie cheatowanie - czyli granie w grę w sposób nieuczciwy, z dodatkowymi wspomagaczami, które mają wam tę rozgrywkę ułatwiać by mieć przewagę (zazwyczaj znaczną) nad uczciwymi graczami. Powiedzmy że gość już wydał te 50 zł i kupił jakąś grę, i chce pograć sobie na multi. I co wtedy? Spotyka was i łapie go co chwile kurwica gdy nie jest w stanie nic zrobić, bo macie nad nim przewagę której w sposób uczciwy uzyskać nie można. 

PS: Raczej to nie jest dobry dział, ale postanowiłem napisać to i wrzucić gdziekolwiek, by spora liczba bywalców MPCforum to przeczytała :) 

Dziękuję za uwagę. :) 

,,Nawet jeśli nie masz już siły, możesz nadal walczyć i osiągnąć swój cel." <3 

29.png

Opublikowano

Jest to zło? Tak. Szkodzi komuś? Nie. W nieodległej przeszłości było pełno tego gadania że piractwo jest złe bo to złodziejstwo, tylko że z niskim ryzykiem dla kradnącego. Po części racja, ale dystrybutor nie traci pieniędzy gdy ktoś jego grę ściągnie z torenta. Jedynie ich nie zyskuje.

Teraz pomnóż sobie 20 000 takich Kowalskich * 120 zł za grę - 24 00000. A jak wszystkim wiadomo, przy premierach gier gigantów liczba Kowalskich rośnie kilkukrotnie. To straty, które były potencjalnym zyskiem.

Opublikowano

Teraz pomnóż sobie 20 000 takich Kowalskich * 120 zł za grę - 24 00000. A jak wszystkim wiadomo, przy premierach gier gigantów liczba Kowalskich rośnie kilkukrotnie. To straty, które były potencjalnym zyskiem.

Tylko że nie mówię o Nowaku który kasę ma, ale gry nie kupi, a o Kowalskim który pieniędzy nie ma, a zagrać by chciał. Niech coś od życia w końcu ma. Ale matematycy powiedzą - bandyta! I co ma taki zrobić jak zarabia tyle że mu nawet na życie nie starcza ? 

29.png

Opublikowano

Tylko że nie mówię o Nowaku który kasę ma, ale gry nie kupi, a o Kowalskim który pieniędzy nie ma, a zagrać by chciał. Niech coś od życia w końcu ma. Ale matematycy powiedzą - bandyta! I co ma taki zrobić jak zarabia tyle że mu nawet na życie nie starcza ? 

Kiedy mieszkasz z rodziną i masz 1200 zł (najniższa krajowa) to dziwne, że Ci nie starcza. Jeśli mieszkasz sam w wynajętym mieszkaniu za 1200 zł to jesteś idiotą.

Opublikowano

Nie mówię o sobie, daje przykład. A biednych ludzi w Polsce jest dużo. 

29.png

Opublikowano

Tylko że nie mówię o Nowaku który kasę ma, ale gry nie kupi, a o Kowalskim który pieniędzy nie ma, a zagrać by chciał. Niech coś od życia w końcu ma. Ale matematycy powiedzą - bandyta! I co ma taki zrobić jak zarabia tyle że mu nawet na życie nie starcza

Czegoś tu nie rozumiem, podajesz za przkład ludzi których nie stać na chleb i masz pretensje o to że nie stać ich na płatne gry?

Jeżeli to są naprawde biedacy i tak jak napisałeś że: "zarabia tyle że mu nawet na życie nie starcza " to raczej  na ich miesjcu nie grał by w gry tylko przejmowal sie własny zyciem czy na pewno przezyje do tego pierwszego. A pozatym nawet jakby spiracili jakas gre to co myslisz ze im pojdzie to na kompie skoro są tacy biedni to sprzetu tez jakiegos burżuazjaskiego nie maja.

Opublikowano

Kupię grę = producent zarobi 100zł.

Nie kupię gry = producent nic nie zarobi.

Ściągnę grę = producent nic nie zarobi.

Gdzie tu jest kradzież?

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Kupię grę = producent zarobi 100zł.

Nie kupię gry = producent nic nie zarobi.

Ściągnę grę = producent nic nie zarobi.

Gdzie tu jest kradzież?

Nie kupisz gry - nie grasz w nią, bo nie zapłaciłeś

Ściągniesz grę - grasz w nią, a nie zapłaciłeś

Opublikowano

Czegoś tu nie rozumiem, podajesz za przkład ludzi których nie stać na chleb i masz pretensje o to że nie stać ich na płatne gry?

Jeżeli to są naprawde biedacy i tak jak napisałeś że: "zarabia tyle że mu nawet na życie nie starcza " to raczej  na ich miesjcu nie grał by w gry tylko przejmowal sie własny zyciem czy na pewno przezyje do tego pierwszego. A pozatym nawet jakby spiracili jakas gre to co myslisz ze im pojdzie to na kompie skoro są tacy biedni to sprzetu tez jakiegos burżuazjaskiego nie maja.

Chodziło mi o to, jak już ktoś kiedyś powiedział - w Polsce wypłaty są takie, że za nie przeżyjesz, ale nie będziesz w stanie normalnie żyć. 

Nie kupisz gry - nie grasz w nią, bo nie zapłaciłeś

Ściągniesz grę - grasz w nią, a nie zapłaciłeś

Skoro ktoś i tak, i tak nie kupi, to nie może ściągnąć? Ma na pewno jakiś powód z którego nie poszedł do sklepu kupić gry. Może nie ma kasy? A może gra według niego jest słaba i chce zagrać w nią tylko chwilę by coś sprawdzić, ewentualnie upewnić się że jest fatalna ? 

29.png

Opublikowano

Jak dla mnie to ten kto wyda grę traci zyski co jest złe, bo jak już chcemy pograć w dobrą grę to zapłaćmy 50zł żeby uszanować i docenic to, że ktoś się upocił nad zrobieniem tej gry. Oczywiście kowalski se może, a ktoś inny bogatszy nie? Jest równouprawnienie, a kowalski jakby chciał to może zarobić przed kompem grube hajsy... Wystarczy popytać ludzi i zarobi na tą grę ;)

Opublikowano

Jeżeli chodzi o hacki to każdy robi co chce, lecz sam nie lubię jak spotkam gościa z BoLem, bo wiem, że on nie umie grać fair i chce po prostu wygrać i tylko to się liczy. Wiem, że z BoLem można nabić dużą dywizję, ale gdzie w tym sens ? ja gram, bo chce mieć satysfakcje z tego co zrobiłem

Opublikowano

Poruszyłeś kwestie dość dotkliwą na forum, gdzie większość ma bekę z tych co są biedniejsi od tych co mają kasę itp... Nie spodziewałbym się rozsądnej dyskusji...

Opublikowano

Jeżeli chodzi o hacki to każdy robi co chce, lecz sam nie lubię jak spotkam gościa z BoLem, bo wiem, że on nie umie grać fair i chce po prostu wygrać i tylko to się liczy. Wiem, że z BoLem można nabić dużą dywizję, ale gdzie w tym sens ? ja gram, bo chce mieć satysfakcje z tego co zrobiłem

Używam jedynie skryptów do bola typu tower range, czy np ryze combo, które wcale nie dają jakiejś znacznej przewagi. Używam ich co prawda na rankedach, ale nie zwiększają one szansy wygranej do 100%, a tylko drobnie pomagają przy grze. Co innego exploidy, które faktycznie mogą za nas wygrać grę. 

29.png

Opublikowano

Jebie mnie to jak nie ma pieniedzy to niech sprzeda komputer lol

@to nie jest offtop nie dawajcie warna bo dostane bana juz :X

Chodziło mi o to, jak już ktoś kiedyś powiedział - w Polsce wypłaty są takie, że za nie przeżyjesz, ale nie będziesz w stanie normalnie żyć. 

Skoro ktoś i tak, i tak nie kupi, to nie może ściągnąć? Ma na pewno jakiś powód z którego nie poszedł do sklepu kupić gry. Może nie ma kasy? A może gra według niego jest słaba i chce zagrać w nią tylko chwilę by coś sprawdzić, ewentualnie upewnić się że jest fatalna ? 

jest demo

Opublikowano

Używam jedynie skryptów do bola typu tower range, czy np ryze combo, które wcale nie dają jakiejś znacznej przewagi. Używam ich co prawda na rankedach, ale nie zwiększają one szansy wygranej do 100%, a tylko drobnie pomagają przy grze. Co innego exploidy, które faktycznie mogą za nas wygrać grę. 

ryze combo powiadasz xD czyli nie grasz sam tylko spacja za ciebie to wygrywa :) 

Opublikowano

ryze combo powiadasz xD czyli nie grasz sam tylko spacja za ciebie to wygrywa :)

Jak sprawdzałem to te combo castuje sie z taką samą szybkością jakbym sam je rzucał. Czasem nawet wolniej. Jedynie palce nie bolą i klawiatura nie cierpi. 

29.png

Opublikowano

Jak sprawdzałem to te combo castuje sie z taką samą szybkością jakbym sam je rzucał. Czasem nawet wolniej. Jedynie palce nie bolą i klawiatura nie cierpi. 

LOOL no ale to nie ty je rzucasz ... zastanów się raz w życiu :D 

Opublikowano

Popieram tylko piractwo. Czemu ? Ponieważ niektórzy są biedniejsi i nie mają pieniędzy aby wydawać je na gry.

Opublikowano

Popieram tylko piractwo. Czemu ? Ponieważ niektórzy są biedniejsi i nie mają pieniędzy aby wydawać je na gry.

Gwałt też popierasz?

Bo niektórzy są biedniejsi i nie maja pieniedzy na dziwki a nikt im za darmo nie chce dac.

Powiesz ze został im jeszcze samogwałt?

A biednym ludziom też zostały jeszcze tańsze/darmowe gry.

Więc?

Opublikowano

do wiezienia takich

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...