Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra fizzem podczas laning phase

Reph3at

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałym poprosić o poradę osoby które mainują fizza, najlepiej aby to były osoby grające bez bola i raczej niech wypowiedzą się osoby z lig gold+, o tym jak zachowywać się podczas laning phase - agresywnie, pasywnie czy defensywnie? Tylko farmić czy je*ać oponenta ile wlezie? Potrzebuję nauczyć się tą rybą grać ponieważ EU Nerdick and Kids jest zbyt OP i wczorajsza gra z polaczkiem skarnerem na adc; przegrana 26/8 jako Akali w moim wykonaniu zmusiła mnie do wyboru czegoś mocniejszego. Z góry dziękuję za porady

Opublikowano

Przegrałeś 26/8 Akali ? To jest możliwe ? ;o Ona sama niszczy cały team, spell vamp, skoki, basenik i niszczysz leel. A co do Fizz'a to zależy na kogo grasz, jeżeli przeciwnik gra strasznie agresywnie i nie daje Ci dojść do cs'ów to poke'ujesz go ile wlezie w granicach many. A last hitować głównie próbuj z E.

Opublikowano

Przegrałeś 26/8 Akali ? To jest możliwe ? ;o Ona sama niszczy cały team, spell vamp, skoki, basenik i niszczysz leel. A co do Fizz'a to zależy na kogo grasz, jeżeli przeciwnik gra strasznie agresywnie i nie daje Ci dojść do cs'ów to poke'ujesz go ile wlezie w granicach many. A last hitować głównie próbuj z E.

Wiem kolego, niszczyłem cały enemy team ale u nich była anka na suppie która poszła Full AP więc w teamfighcie rzucała tibbersa i mnie szybkim combem zniszczyła :f a nasz support to była lux która nie miała niczego pełnego złożonego i pierwsza padła :f

Opublikowano

Fizz'em zależy na co grasz, na wszystko gra się inaczej. Np na kassadina starasz się farmić i od czasu do czasu go poke'ować gdyż jest on melee. Znowu np na orianne starasz się farmić jako tako pod turretem a po 6lv starasz się zabijać swojego wroga, lub roamować.

­azYIWDl.png

Opublikowano

Nie gram zbyt dużo fizzem.. ale zawsze jak gram przeciwko fizzowi, to dobry fizz nie próbuje grać jak najbardziej defensywnie do 3 lvla (zbierając jak najmniej poke) a potem czeka na dobry moment (kiedy ja użyje swoje spelle) i wbija się ze swoim combo.. ucieka doskakując do minona z q. A na 6 mnie zjada. Natomiast c*****y fizz ginie przed 3 lvlem bo dostaje zbyt dużo poke od range castera, potem nie może farmić bo ma pełno creepów na turrecie, a na koniec nie jest w stanie nawet zabić adc na combo. Tyle z moich obserwacji.

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Po co Ci porady jak grasz na BoLu? A i tak po opisie gry widać że brąz.

Gra Fizzem nie jest aż tak trudna jak się wydaje. Grasz pasywanie do 3 lvla, potem czekasz na odpowiedni moment do wbicia się z full combo + ignite. Większośc midderów na 3 lvl po nim pada, jeśli ktoś ogarnia. Fizzem na linii trzeba grać agresywnie. Nienafeedowany fizz gówno robi w late, potrzebuje killi, żeby nie odstawać od reszty. Ale jak sie nafeeduje, to Adc idzie na E+R.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...