Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co i jak?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Jestem zupełnie nowy, a opinia w internecie na temat tej gry bardzo mnie zachęciła do niej. Tak jak w każdej grze tego typu poziom trudności gry jest uzależniony od graczy dlatego mam kilka pytanek:

1.Czy dużo polaków gra? Pytam się, bo wyczytałem, że w grze jest mnóstwo graczy z różnych krajów i nie wiem czy w tym przepychu łatwo znaleźć polaka?

2.Który serwer wybrać (chodzi mi na którym jest najwięcej polaków)?

3.Domyślam się, że od zera zupełnie zielonemu graczowi będzie ciężko się wybić ale czy to graniczy z cudem czy jednak trochę czasu pogram to coś ogarnę? Od razu mówię, że jestem graczem, który lubi wieczorkiem poczytać poradniki, tut itp. więc zawsze będę miał jakąś pomoc.

4.Czy to jest gra typu: wchodzę, ogarniam questy i o co chodzi, a potem cały czas tylko pvp? Czy może jednak jest to gra, w której bardzooo długi czas będę budować postać, poznawać świat, questy nie będą na 5 minut itp?

5.Powiedźcie mi jaką postacią byście zagrali? Wiem, że to tak jak w każdej innej grze zależy od tego co lubimy ale chcę żebyście powiedzieli czym gracie/graliście i co wam się podobało, a co byście zmienili w swojej postaci lub gdybyście mieli porzucić aktualną postać i zacząć od zera to jaką byście wybrali?

Opublikowano

1. Najwięcej Polaków gra na Burning Legion. Cieżko tam żadnego nie spotkać.

2. Burning Legion.

3. Poradnik jako dodatek do gry zawsze spoko. Zanim wbijesz 90 lvl to już coś będziesz wiedział.

4. Nie. Oprócz pvp są jeszcze rajdy.

5. Ja aktualnie gram monkiem, ale moja pierwsza postać to był szaman. Gdybym miał zaczynać na nowo to raczej monk.

Opublikowano

1/2- myślę że wyczerpująca odp up.

3. Jeśli grałeś już w grę tego typu to nie powinieneś mieć problemów z poznaniem świata Wowa, jednakże czymś niesamowitym by było gdybyś wszystko ogarnął w krótki czasie, to kwestia czasu jeśli chodzi ogarnianie wszystkiego co ważne.

4.Robisz questy do maksymalnego lvl (90), potem faktycznie PvP oraz PvE. Jednak "budowa postaci" zaczyna się właśnie na max lvl, gdzie to zdobywasz lepsze wyposażenie, wraz z czym stajesz się potężniejszy i tutaj to trochę może potrwać zanim złożysz uzbrojenie godne lepszych Rajdów.

5. Shaman, Rogue, Druid to są klasy godne według mnie polecenia.

Niektóre sygnatury są bezsensowne...

Opublikowano

Siema! Jestem zupełnie nowy, a opinia w internecie na temat tej gry bardzo mnie zachęciła do niej. Tak jak w każdej grze tego typu poziom trudności gry jest uzależniony od graczy dlatego mam kilka pytanek:

1.Czy dużo polaków gra? Pytam się, bo wyczytałem, że w grze jest mnóstwo graczy z różnych krajów i nie wiem czy w tym przepychu łatwo znaleźć polaka?

2.Który serwer wybrać (chodzi mi na którym jest najwięcej polaków)?

3.Domyślam się, że od zera zupełnie zielonemu graczowi będzie ciężko się wybić ale czy to graniczy z cudem czy jednak trochę czasu pogram to coś ogarnę? Od razu mówię, że jestem graczem, który lubi wieczorkiem poczytać poradniki, tut itp. więc zawsze będę miał jakąś pomoc.

4.Czy to jest gra typu: wchodzę, ogarniam questy i o co chodzi, a potem cały czas tylko pvp? Czy może jednak jest to gra, w której bardzooo długi czas będę budować postać, poznawać świat, questy nie będą na 5 minut itp?

5.Powiedźcie mi jaką postacią byście zagrali? Wiem, że to tak jak w każdej innej grze zależy od tego co lubimy ale chcę żebyście powiedzieli czym gracie/graliście i co wam się podobało, a co byście zmienili w swojej postaci lub gdybyście mieli porzucić aktualną postać i zacząć od zera to jaką byście wybrali?

Witam, na większość pytań otrzymałeś wyczerpującą odpowiedź. Chciałbym jeszcze dopowiedzieć kilka rzeczy:

4.World of Warcraft jest to gra bardzo rozbudowana, jeśli chcesz coś w niej osiągnąć to musisz niestety spędzić przy tym trochę czasu. Na maxymalnym lvlu zwykle ubiera się postać, trenuje profesje, zdobywa złoto, walczy się pvp, pve. Gra cały czas się rozwija, podnoszony jest maxymalny poziom postaci z kolejnymi dodatkami, np. teraz jest 90, a w następnym dodatku będzie to 100. Samo wbicie maxymalnego poziomu mi mogę powiedzieć, że "ogarniętemu"( w pewnym sensie xD ) graczowi zajęło to ok. 100h przesiedzianych przed komputerem. Grałem postacią, która ma jeszcze boosty do zdobywanego doświadczenia, więc expiłem szybciej niż inne klasy. Co do jeszcze end gamu, to długo zdobywa się uzbrojenie, przynajmniej pve. Rajdy wymagają poznania i nauczenia się taktyki na każdego bossa. Co do pvp to tam trzeba użyć ROZUMU, żeby kogoś zabić chyba, że gra się jakąś banalną klasą gdzie spamuje sie 1,2,3 :D Samo ogarnięcie postaci w 100% to moim zdaniem prosta sprawa, wystarczy poznać każdą umiejętność klasy itp. Niektóre klasy mają trudne mechaniki np. casterzy(.np mag,warlock) w pvp i ich ogarnięcie będzie wymagało troszkę więcej czasu. Zapewniam Cię, że nigdy nie będzie tak, że siądziesz przed wowem i nie będziesz miał nic do roboty... bo tam jest MASA rzeczy do zrobienia, tego nie ma w innych grach mmo. Achiwmenty, itemy do transmogu, zdobywanie mounow, robienie nowych postaci, robienie roznych instancji, scenario, chain questow, legendarny quest i wiele wiecej.

5.Nie rozumiem po co Ci nasza opinia. Klasę i rasę wybierz sam bez względu na wszystko, wybierz to co Ci daję największą radość z gry i najbardziej się podoba. Bo inaczej nie będzie Ci się chciało nawet włączyć tej gry, tak jak mi i będziesz musiał robić kolejną postać od 0. Ja w chwili obecnej jak kupię prepaida, to robię warriora, jak nie spodoba mi się to zrobię huntera i będę nim grał cały czas. Mam już monka na 90, ale zwyczajnie nie chce mi się nim grać. Hunter to prosta i skuteczna prosta klasa, jest trudna do zabicia w pvp, ma bardzo duży dps i prostą rotacje w pve. Zawsze do niej wracałem i jest to moja ulubiona klasa.

Myślę, że pomogłem : ) 

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!!