Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w Infestation

yormun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od pewnego czasu (od wejścia mapy Caliwood) zauważyłem spadek klatek na tejże mapie. Próbowałem wszystkiego, od Razer Game boostera, przez ustawienia grafiki, kończąc na zmienianiu plików w grze. Gra normalnie śmigała mi na ultra, 60+ klatek, a teraz na low mam niecałe 10. Po prostu nie da się grać. Szukałem rozwiązania tego problemu, lecz jak widać nikt poza mną go nie ma, gdyż nigdzie niema nawet wzmianki o tym. Proszę o szybką pomoc :)

Pozdrawiam,

Yormun

PS

Tylko błagam was, nie piszcie mi spamu typu: "przecież gra/mapa jest jeszcze niedopracowana"

obiekcje zachowajcie dla siebie, ja oczekuję pomocy:)

Dodam jeszcze specyfikacje mojego sprzętu:

Procek intel core i5 2400 3.10 GHz

Ram 10GB

System operacyjny 64bitowy Windows 7

Karta graficzna AMD radeon 7700 HD 

Co do łącza internetowego nie jestem pewny, ale na testach jest napisany upload:32 MB ps   i download: 8MB ps.

Opublikowano

Próbowałeś przeinstalować grę ? I przeskanuj sobie kompa może masz jakiegoś wirusa.

Jeżeli wypowiedziałem się w twoim temacie i masz do mnie jeszcze jakieś pytanie to daj lajka albo oznacz mnie @dudu98PL

Masz jakiś problem ? Potrzebujesz pomocy ? Pisz PW Postaram się Pomóc .... 

Opublikowano

Przeskanowałem, 7 wirków mi wykryło, dałem do kwarantanny bo były to jakieś pliki windowsowe, a co do reinstallu, robiłem go 2razy 

Dodam też, że na mapach strongholdowych czy na Colorado gra śmiga jak marzenie,tylko na caliwood sie tnie :c i nwm co z tym zrobić

Opublikowano

Od patchu z Cali ogólnie zjeb*li optymalizcje , samo Caliwood jest kilka razy większe od zwykłego Colororado więc lagi musza być , dziwne jest tylko to że przy twoich 10 gb ramu.

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Opublikowano

Dodam, że właśnie zauważyłem, że gdy umieram, lub się wylogowuje z servera klatki wracają do normy,i znika mi ping... W T F ? 

Opublikowano

Po co odświeżasz? Jeżeli już mamy Ci dobrze i słusznie pomagać to wypadało by podawać prawdziwe informacje , nie możliwym jest żeby na i5 2400 nawet z turbo + jakimś HD z serii 7700 nie mówiąc już o tym że nie powiedziałeś nam dokładnego modelu twojej karty graficznej. 60 klatek na ultra problemem jest wyciągnąć na Colorado z HD7970 a co dopiero z jakimś hd77xx . Ba nawet na moim R9 280x, ciężko jest pograć w stałych 60 fpsach na COLORADO. Nie wiem po jakiego masz 10 GB ramu ale chciałbym uświadomić Ci że to nie on jest tak ważny jak twoja karta graficzna i procesor, i to jest twoim problemem z fpsami - a skąd wytrzasłeś 60 fpsów na ultra to nie wiem. 

Dodam, że właśnie zauważyłem, że gdy umieram, lub się wylogowuje z servera klatki wracają do normy,i znika mi ping... W T F ? 

FPSy wracają Ci do normy bo jedynie co obciąża twój procesor i karte graficzną to ziemia.. 
Opublikowano

Po co odświeżasz? Jeżeli już mamy Ci dobrze i słusznie pomagać to wypadało by podawać prawdziwe informacje , nie możliwym jest żeby na i5 2400 nawet z turbo + jakimś HD z serii 7700 nie mówiąc już o tym że nie powiedziałeś nam dokładnego modelu twojej karty graficznej. 60 klatek na ultra problemem jest wyciągnąć na Colorado z HD7970 a co dopiero z jakimś hd77xx . Ba nawet na moim R9 280x, ciężko jest pograć w stałych 60 fpsach na COLORADO. Nie wiem po jakiego masz 10 GB ramu ale chciałbym uświadomić Ci że to nie on jest tak ważny jak twoja karta graficzna i procesor, i to jest twoim problemem z fpsami - a skąd wytrzasłeś 60 fpsów na ultra to nie wiem. 

FPSy wracają Ci do normy bo jedynie co obciąża twój procesor i karte graficzną to ziemia.. 

Dokładnie powiedziane. Chciałbym zobaczyć screenshota z 60fps na ultra przy hd77xx. Ogólnie aby pograć w tą grę PŁYNNIE trzeba mieć nieco lepszy sprzęt niż podany jest w rekomendowanych wymaganiach. Mam GTX 460 i Quad Core 2.33 GHz , 4Gb Ram i na colorado mam od 30-50 fps w zależności co robie w danej chwili (loot , pvp). Gdy zmniejsze nieco rozdziałke jest lepiej :>. Pozostaje tylko czekać na I:NB bo wątpie aby w ISS zrobili nową optymalizacje bo to idioci.

Opublikowano

Dokładnie powiedziane. Chciałbym zobaczyć screenshota z 60fps na ultra przy hd77xx. Ogólnie aby pograć w tą grę PŁYNNIE trzeba mieć nieco lepszy sprzęt niż podany jest w rekomendowanych wymaganiach. Mam GTX 460 i Quad Core 2.33 GHz , 4Gb Ram i na colorado mam od 30-50 fps w zależności co robie w danej chwili (loot , pvp). Gdy zmniejsze nieco rozdziałke jest lepiej :>. Pozostaje tylko czekać na I:NB bo wątpie aby w ISS zrobili nową optymalizacje bo to idioci.

Nie ma opcji aby grać w ISS bez lagów .. Mam złożony PC z naprawdę dobrymi podzespołami , a i tak mam lagi . Ta gra jest po prostu hujowo zoptymalizowana nie mówiąc już o caliwood .. 

Ciekaw jestem również po jakiego ci "10" gb ramu do takiego procesora i karty .. Co do łącza , zapamiętaj że upload nigdy nie będzie większy od downloadu ..

Opublikowano

Tak, zrąbali optymalizację kiedyś grając na Alphie było 3x tyle fps co teraz. Nie wiadomo czy oni coś zrobią w tym kierunku bo te fps to jest masakra.

Opublikowano

Lagi (nie mylic z fps'ami) pojawily sis na "nowej" testowej mapie California po ostatnim update. Mimo, ze usunieto roslinnosc i czesc wiosek/misteczek mapa wydaje sie gorzej dzialac niz jej pop. wersja.

test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...