Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Które drzewko wota warto odkrywać ?

Nolesta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie które drzewko jest najbardziej opłacale żeby zrobić jak najlepszy czołg, robiłem drzewko Niemiec niszczycieli czołgów lecz gra nimi nie jest zbyt dynamiczne, więc jakie drzewko jest najlepsze i który czołg jest najlepszy w zwarciu jak i na daleką odległość :) ?

Opublikowano

Powiedz nam jakie typy czołgów lubisz. Skoro chcesz coś dynamicznego, to HT/MT. Co powiesz na radzieckie medy do T-62A?

Opublikowano

Ja ci polecam ruskie Is'y czyli T-28     KV-1     Is     IS 3     IS 8   IS 7 potem dobra jest linia Niemieckich HT VK30.01H  (sry jak bym coś pomylił)   Tiger I    Tiger II    E75     E100       i jak chcesz jakieś TD'ki (niszczyciele czołgów)  To albo Ruskie Su 100        Su 152      Isu 152(koniecznie BL 10)   i.t.d     albo Niemcy   i tutaj nie wiem, która linia. Ferdinard czy Rhm borshing? Mam nadzieje że pomogłem.   Jak będą testy kolejnej wersji gry to sobie zobacz jakimi czołgami ci się najlepiej gra.

Pozdrawiam.

2.png

Opublikowano

Hmm.. dla początkująceg gracza najlepszą linią będą ruskie HT do IS-7. Ale jeżeli wolisz coś lepszego kosztem lekkiego wysiłku to idź do E100 (niemcy) albo do t110e5 (amerykanie) za francuzów i japońców się na razie nie zabieraj bo tymi nacjami trzeba grę juz ogarniać.

Opublikowano

jak koledzy wyżej polecam ci ruskie tzn-> kv-1 kv-1S- IS i tak dalej są dobre szybkie jak się dobrze ustawisz to nie padniesz szybko :)
ew. szwabskie -pz38 coś tam potem pzIV -> VK30.01 P Tiger P i tak dalej :)
mi osobiście się dobrze tymi grało dobra celność z dość daleka (dokładnie nie wiem ok 200-300m)
i dobre przebicie :)

Opublikowano

Ja Ci polecam czołg STB-I - Japoński czołg.
Dobra lufka z szybkim przeładowaniem, twarda wieża i pancerz odbijający, a dodatkowo jest mobilny.

Opublikowano

Polecam ci ciężką linie amerykańską sam zaczynałem grę tą linią nie są to takie mułowate czołgi jak w niektórych nacjach na początku a sam dobrze się nauczyłem grać dzięki tej lini a nie innej takie jak ruskie gdzie celność jest zerowa i strzelanie to czysty przypadek z nawet nie dużej odległości.

A jak chcesz bardziej dynamiczne to polecam brytyjskie medy ale jak jesteś niedoświadczony to nie polecam ci się za nią brać tylko weź czołgi z lepszym opancerzeniem które dużo wybaczają nowym graczom

Ps: Broń boże kyra ci podał tylko dobry czołg z tej lini japońskiej a ta linia to jedna wielka męka która nowego gracza od razu zniechęci do gry.

Opublikowano

Polecam ci ciężką linie amerykańską sam zaczynałem grę tą linią nie są to takie mułowate czołgi jak w niektórych nacjach na początku a sam dobrze się nauczyłem grać dzięki tej lini a nie innej takie jak ruskie gdzie celność jest zerowa i strzelanie to czysty przypadek z nawet nie dużej odległości.

A jak chcesz bardziej dynamiczne to polecam brytyjskie medy ale jak jesteś niedoświadczony to nie polecam ci się za nią brać tylko weź czołgi z lepszym opancerzeniem które dużo wybaczają nowym graczom

Brytyjskie medy są mułowate i tragiczne dla newbie. Może od tego 8t jest to 40km/h, ale to nie dużo.

Najlepsze linie dla newbie to do E5 i IS-7. Obie wybaczają błędy i pomagają nauczyć się grać.

Opublikowano

Witam.

Ja w tej grze mam taką zasadę: idę w te czołgi które mnie najwięcej denerwują jako przeciwnicy :) Nie koniecznie je zostawiam, ale sprawdzam jak to jest nimi grać.... I jak mnie kiedyś strasznie denerwował KW-1 to go sobie zrobiłem, jak wnerwiał ELC, to go sobie kupiłem itd.

Z części rezygnuję, bo to nie moja działka np. TD, ale tym sposobem trafiłem na ulubione drzewka w które idę :)

Pozdrówki

Seba

Opublikowano

Brytyjskie medy są mułowate i tragiczne dla newbie. Może od tego 8t jest to 40km/h, ale to nie dużo.

Najlepsze linie dla newbie to do E5 i IS-7. Obie wybaczają błędy i pomagają nauczyć się grać.

No tak... tylko do t29 trzeba się przemęczyć na tych... "pro tankach" typu t1ht i m6. A u ruskich masz cały czas fajne czołgi ;)

Opublikowano

Ps: Broń boże kyra ci podał tylko dobry czołg z tej lini japońskiej a ta linia to jedna wielka męka która nowego gracza od razu zniechęci do gry.

Jedynie co jest problem w tej linii to niskie tiery, a potem już z górki i ja tu żadnej męki nie widzę?

Grałeś tymi czołgami?

Ew. rób T110E5, ale ja dalej byłbym za STB-I.

Opublikowano

No tak... tylko do t29 trzeba się przemęczyć na tych... "pro tankach" typu t1ht i m6. A u ruskich masz cały czas fajne czołgi ;)

Z tym chyba każdy się zgodzi, linia is-7 to moja druga linia, pierwsza to linia brytyjska fvb215b i skończyłem na conquerorze. Powodem było nie wyrobienie się z kasą. Na lini is-7 jestem przy is-8 i z kasą nie mam problemów, dlatego ta linia byłaby dla newbie doskonała. Oczywiście nie tylko to jest powodem,że jest to dobra linia, a też to jak zadaje duży dmg, chyba każdy lubi zadać aż 400 i spierdzielić:D W dodatku dmg 400k można mieć w tej lini nawet na 6 tierze.

Opublikowano

Jako niedoświadczony gracz przeleciałem t1h i m6 z palcem w tyłku i to była tylko przyjemność gdy jechałem t1h i widziałem takie wolne kw1 więc moim zdaniem ta linia nie jest męczarniom i nie ma takich niecelnych dział jak u rusków .

Ps: Jedyny problem w tym drzewku miałem na m3 lee iV z powodu nieruszającej się wieży a tak bułka z masłem

Opublikowano

T1Ht jest nawet spoko, a i do M6 idzie się przyzwyczaić.... Ale do T29 można chyba iść przez M4A3E2 jak dobrze pamiętam?? A ten czołg też jest nie najgorszy. Med 6T a pancerze ma tyle co Tygrys (7T) :)

Opublikowano

T1Ht jest nawet spoko, a i do M6 idzie się przyzwyczaić.... Ale do T29 można chyba iść przez M4A3E2 jak dobrze pamiętam?? A ten czołg też jest nie najgorszy. Med 6T a pancerze ma tyle co Tygrys (7T)  :)

Czyli nic, bo nie zależnie jakim kątem ustawi się Tygrys zawsze wszystko wchodzi.

M4A3E2, dinguje z przeciwieństwie do Tygrysa. 

Opublikowano

Czyli nic, bo nie zależnie jakim kątem ustawi się Tygrys zawsze wszystko wchodzi.

M4A3E2, dinguje z przeciwieństwie do Tygrysa.

Tygrys to jeżdżący... wróć... toczący się "karton" który wszędzie ma kąty proste natomiast jumbo (m4a3e2) ma przedni pancerz ustawiony pod kątem ok. 45 stopni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...