Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

EpicWarGame

Twixt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oficjalny FanPage

syg.png

www.epicwargame.com 

Projekt klasycznej  przeglądarka gry strategicznej  opartej o świat Rycerzy, Orków i  Barbarzyńców 

Zapraszamy do śledzenia postępów nad  grą na  naszym Fanpagu

Opublikowano

Przypomina mi to bardziej reklamę tej gry, niż normalną prezentację. A tak poza tym, to ładnie wygląda. Widać sporo włożonej pracy.

Opublikowano

@ top

Powstaje coś bardziej profesjonalnego ;)

@offtop

Szukacie może pomocy? Więcej na PW, jeżeli będziecie zainteresowani

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

Zainteresowanym mogę podesłać konto testowe, dokładnej daty bety nie znam, ale nie wcześniej jak za 3 miesiące.

Opublikowano

Strasznie przypomina mi Forge of Empires ;P Wygląda bardzo dobrze. ;P 

no ale w czym że  też się buduje  budynki  bo w większości  strategi tak jest :)   poza tym raczej nie przypomina FoE   nawet nie  miałem okazji w  to grać :)  to  wątpię  abym  świadomie coś zaczerpnął  żywcem  z tej gry  no chyba że wpadłem na podobne rozwiązanie :)   ale napewno gra  nie jest żadnym klonem  posiada  pare ciekawych rozwiązani.

Przypomina mi to bardziej reklamę tej gry, niż normalną prezentację. A tak poza tym, to ładnie wygląda. Widać sporo włożonej pracy.

Prezentacja  była  by bardziej  szczegółowa  z konkretnymi rozwiązaniami w  grze  czego nie chce  zdradzać przed premierą  dla ciekawskich prosimy  śledzić FP tam czasami pojawiają się  screeny z prac  i informacje

syg.png

www.epicwargame.com 

Projekt klasycznej  przeglądarka gry strategicznej  opartej o świat Rycerzy, Orków i  Barbarzyńców 

Opublikowano

no ale w czym że  też się buduje  budynki  bo w większości  strategi tak jest :)   poza tym raczej nie przypomina FoE   nawet nie  miałem okazji w  to grać :)  to  wątpię  abym  świadomie coś zaczerpnął  żywcem  z tej gry  no chyba że wpadłem na podobne rozwiązanie :)   ale napewno gra  nie jest żadnym klonem  posiada  pare ciekawych rozwiązani.

Prezentacja  była  by bardziej  szczegółowa  z konkretnymi rozwiązaniami w  grze  czego nie chce  zdradzać przed premierą  dla ciekawskich prosimy  śledzić FP tam czasami pojawiają się  screeny z prac  i informacje

Przypomina mi to FoE pod względem grafiki, stylu tych okien. ;P Może to tylko dla mnie tak. ;P

Opublikowano

hehe  czyli nie jest zle  jak  grafika  podbna  do FoE  :P  tzn jakości ^^   a nie styl :P  forge jest bardziej "poważnie" narysowane 

ps na screanach widać stare budynki  nowe  są ciut inne   :)

syg.png

www.epicwargame.com 

Opublikowano

Wygląda to naprawdę profesjonalnie.

Jednak szkoda, że jest to kolejne "budowanie zamków", których na rynku jest chyba za dużo, no ale cóż, powodzenia ;)

Opublikowano

hehe  czyli nie jest zle  jak  grafika  podbna  do FoE   :P  tzn jakości ^^   a nie styl :P  forge jest bardziej "poważnie" narysowane 

ps na screanach widać stare budynki  nowe  są ciut inne   :)

Jak jest możliwość zobaczenie tego "na żywo" a nie na screenach to bardzo chętnie bym zobaczył. ;P

Opublikowano

Przypomina bo jest właśnie w  podobnym stylu rysunkowym  

skoro jest to gra przeglądarka  to  oczywiście  że będzie  online ;] 

chat  będzie  tzn  jest już  zakodowany  w takiej technologi jaką posiada  FB 

syg.png

www.epicwargame.com 

Opublikowano

Mroczek  na razie nie szukamy nikogo  mam  jednego pomocnika z doskoku  a  tak to  jest z nas 2 osobowa armia :P 

Aktualizacja :

trochę odświeżone budynki , będą miały 3 graficzne updaty  zniszczenie i w trakcie budowy :) 

http://warsztat.gd/screens/34aeba35d8f553cc11882f7bf87fb862.jpg

ps zapraszamy do  likowania FP  aby nie pominąć premiery :) 

syg.png

www.epicwargame.com 

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

reklama..

z twojej  wyczerpującej odpowiedzi  wnioskuję że  każdy projekt w  tym dziale to reklama ? 

Projekt  nadal jest rozwijany  mimo że  nie  było żadnego info  ostanie czasy spowodowane  pracą nad  dość istotnym elementem  gry  jakim jest system budowania budynków i murów  mamy nadzieję że  niebawem będziemy mogli się pochwalić   znacznymi postępami 

Są  to takie  opcje jak  

- obliczanie real czasu do końca budowy

- dokończenie budowy natychmiast na monety premium

- podstawowe informacje po najechaniu na budynek

- menu  opcji budynku ( przesuwanie / usuń/ opcje  indywidualne)

- naprawianie po ataku

- animacje budynków

post-1079362-0-74411500-1407999054_thumb.jpg

Na chwilę obecna  nie wysyłamy danych do podglądu gry 

Pozdrawiam :) 

syg.png

www.epicwargame.com 

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

nie wiedziałem że  w trawienia jest  wolności budowy  osady..... czego to się człowiek nie dowie nowego grając  w  gre od początku jej istnienia :)

ps. znasz znaczenie słowa  gatunek gry ?  to  jest  zbiór  gier o podobnych cechach i mechanizmach, rozumiem  że jak  buduje się osadę albo gra jest w  klimacie  mediewal to już klon :)  

syg.png

www.epicwargame.com 

Opublikowano

nie wiedziałem że  w trawienia jest  wolności budowy  osady..... czego to się człowiek nie dowie nowego grając  w  gre od początku jej istnienia :)

ps. znasz znaczenie słowa  gatunek gry ?  to  jest  zbiór  gier o podobnych cechach i mechanizmach, rozumiem  że jak  buduje się osadę albo gra jest w  klimacie  mediewal to już klon :)

To jest norma u ludzi. Na każdą nową grę z gatunku MOBA mówią że jest klonem League of legends. Więc idąc ich tokiem myślenia to Lol jest klonem Doty, bo to ona była pierwsza. ;P Ale tak to już jest. ;) 

Czekam na zakończenie projektu bo widziałem grę "na żywo" i zapowiada się bardzo dobrze. ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...