Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kopia całego systemu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Joł. Ostatnio dość dużo bawię się różnego rodzaju modyfikacjami Androida, czy apkami z GPlay i często ta zabawa kończy się na bootlopie, usunięciu danych, czy innym "tragicznym" skutkiem. 

Chciałbym zrobić sobie coś w rodzaju kopii całego systemu, tzn. zainstalować wszystkie apki, skonfigurować i zrobić sobie z tego backup, który będzie leżał na karcie pamięci. W razie właśnie padnięcia systemu chcę mieć możliwość szybkiego powrotu do "pierwotnej" konfiguracji. 

Da się zrobić taki backup? Będzie możliwość wgrania go bezpośrednio przez recovery (tak, jak np. nowy ROM)?

HTC Desire X

TWRP 2.X (nie jestem pewny, ale chyba 2.5.5, jeśli będzie to istotne, to sprawdzę wersję)

mySENSEdx5 RC4.0

ㅈㅈ.

Opublikowano

Tak, nazywa się Nandroid backup. Możesz zrobić przez recovery lub np. programem OBackup.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Tak, nazywa się Nandroid backup. Możesz zrobić przez recovery lub np. programem OBackup.

Dziękuję ci dobry człowieku.

Można zamknąć.

ㅈㅈ.

Opublikowano

no i po co jakimś programem, TWRP sam robi PEŁEN BACKAP  systemu, danych i bootu ,  pozwala na odtworzenie w dowolnym momencie pełnej kopi systemu albo pojedynczych potrzebnych

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

no i po co jakimś programem, TWRP sam robi PEŁEN BACKAP systemu, danych i bootu , pozwala na odtworzenie w dowolnym momencie pełnej kopi systemu albo pojedynczych potrzebnych

Nie jest to konieczne, ale program robi to samo, tylko podczas robienia backupu można normalnie korzystać z telefonu.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...