Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ADC po reworku itemow.

SgH

Rekomendowane odpowiedzi

Budowniczy
Opublikowano

Siema czy tristana i vayne z botrkiem dalej sieja pogrom i czy ez przez zmiane bt ucierpial na tym czy nie zabardzo ? Wogole co sie pozmienialo co do gry na bocie.

Opublikowano

Podobno Lucek i Twitch osłabł, a co do BT to w sumie dla Vayne może być dalej całkiem spoko ponieważ dłużej może ustać w TF dzięki tarczy którą daje i z kilku ciekawostek, które wrzuciło pare FanPage'y w górę poszła MF.

Veni, vidi, vici.
U mirin' brah?
Zyzz!

Opublikowano

Wszyscy adc są tak samo dobrzy jak przed patchem. Mainuje adc i po prostu teraz life steal nie jest na pierwszym miejscu. Można latać z dwoma doranami zamiast BT/BOTRK jako pierwszy item. Lepiej się teraz opłaca kupić ostrze nieskończonosci lub moc trójcy jako pierwszy item. Oczywiście na twitcha, koga, vayne pierwszy item to wciąż botrk. Botrk tak naprawdę nie dostał nerfa, bije więcej niż wcześniej.

Opublikowano

2xup/ na vayne nigdy nie budowało się BT

Ogólnie to cała gra na bocie wyleciała z poprzedniej mety. wchodzi MF'ka twitch i lucian wypad, gravesem możesz więcej teraz ugrać (przynajmniej z aktualnych obserwacji), Tristanka teraz fajny buff i widze większy pick ratio. Ogólnie to teraz większość adc buduje się inaczej (masz 3 itemy do wyboru- BT, BOTRK, i ten nowy.), dlatego większość adc ma inny item (miło ). Co do suporta- Sona i Jana jak najbardziej wracają do gry. Ten nowy item dla suporta... JEST OP.

A i jeszcze Ezreal... Hmm widziałem, że budują teraz tylko tego nowego itemka i słyszałem jakieś spekulacje na temat powrotu blue eza, ale jakoś go jeszcze nie widziałem :| To tyle w sumie. Gra na bocie odwróciła się do góry dupą ogólnie :D

Opublikowano

@Faldhor , co Ty możesz wiedzieć o Vayne ? Jak na Vayne sie nie budowało BT ? Pamietasz czasy kiedy nie było takiego itemu jak botrk? nie ? to wyjdz. Zawsze kiedy masz super mega feeda , startujesz z BT , po prostu , opór idziesz w DMG , botrka już czasami nie robią . Po prostu BT daje Ci ogrom DMG , oraz niesamowitą przewage w early . Do tego większośc ADC buduje sie inaczej?. Co Ty pierdolisz wgl , każde ADC prawie buduje sie tak samo , zamieniasz tylko Trinity + Botrk , dalej obowiązuje , infinity , phantom , last whisper w niektórych wypadkach . A co do tristany , wskoczyła na mida, nie na ADC. ;)

Opublikowano

A co ty wiesz o vayne? Może budujmy adc tak jak w sezonie 1 gdy nie było większości itemów? Na vayne nie idzie się w opór w dmg, tylko as, a botrk to core

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

@Zulek bury A może budujemy vayne tak jak w pierwszym sezonie? a mamy pierwszy sezon? AS :O , połowa obecnych vayne to imitacja , robiona botrk , od razu start phantom dancer , 120 farma 25 minuta , dla mnie jest to postać która powinna być dostępna od platyny w góre , większośc rankedów niszczą mi jakże słabe vayne. HOBBY KIEROWANIE NOOBOW W LOLU , TIER GOLD . :< 

Opublikowano

Czy Ty ziomeczku urodziłeś się wczoraj ? Są 3itemy dla ADC. Ogarniasz ? przczytaj ostatnie patch notes. Vayne + botrk to core item. Chyba, że w drewnie macie takie buildy typu "SKŁADAJ VAYNE AP BO MA 1 SKILA POD AP. WIESZ JAK ZJADA ??" :DD:D :D kappa

btw/ WOJ ! Podaj lolkinga :D

Opublikowano

Nie trzy, a cztery (a może i więcej, zobaczymy co ludzie wymyślą). Można złożyć 2 dorany i lecieć w IE.

@top

BT - z ofensywnego itemu stał się defensywnym, lubię go składać, ale pod koniec, jako 5/6 item;

Botrk - fakt, dostał nerfa na aktywkę i lifesteal, ale za to bije więcej procentowych obrażeń, moim zdaniem na plus;

ER - nie testowałem, ale podobno jest świetny dla Eza.

Co do nowego itemu dla supporta - świetny. Wyczuwam powrót Sony (prawie ciągły buff do AS z 40% CDR) i Janny (podobnie). Karma z aoe shieldem i tym itemkiem robi pogrom. Soraka z W nie tylko leczy i daje armor, ale także i zwiększa AS + ult w teamfighcie to nie tylko heal. Nami może teraz nie tylko uleczyć i zwiększyć obrażenia (E), ale także i dać boosta do AS. Tarcza lux nie dosyć, że daje sporo redukcji obrażeń, teraz ma miły dodatek. Nie wiem, czy działa z shieldem Morgany, ale jeśli tak, to miły buff. Można nawet zbudować na Thresha, latarnia to w końcu także shield. Taric to teraz aurowy bóg. Daje leczenie, armor, AD i AP, a także AS.

E:Zapomniałem wspomnieć - tarcza Janny zwiększa AS turreta (!), podobno to nie jest bug i nie zamierzają tego zmieniać. Ciekawe czy działa z turretami Heimera. Tak w ogóle fajnie wygląda push. Kiedy przeciwnik nie ma inhi, wystarczy healnąć super miniona i jest rzeźnia ^^

@down Co do Sony - chodziło mi głównie o grę na początku, gdzie jest tylko 2 na 2. Fakt, zapomniałem o Alim. Przy minionach warto się bić, bo może się zmiejszyć cd <3.

Opublikowano

Nie trzy, a cztery (a może i więcej, zobaczymy co ludzie wymyślą). Można złożyć 2 dorany i lecieć w IE.

@top

BT - z ofensywnego itemu stał się defensywnym, lubię go składać, ale pod koniec, jako 5/6 item;

Botrk - fakt, dostał nerfa na aktywkę i lifesteal, ale za to bije więcej procentowych obrażeń, moim zdaniem na plus;

ER - nie testowałem, ale podobno jest świetny dla Eza.

Co do nowego itemu dla supporta - świetny. Wyczuwam powrót Sony (prawie ciągły buff do AS z 40% CDR) i Janny (podobnie). Karma z aoe shieldem i tym itemkiem robi pogrom. Soraka z W nie tylko leczy i daje armor, ale także i zwiększa AS + ult w teamfighcie to nie tylko heal. Nami może teraz nie tylko uleczyć i zwiększyć obrażenia (E), ale także i dać boosta do AS. Tarcza lux nie dosyć, że daje sporo redukcji obrażeń, teraz ma miły dodatek. Nie wiem, czy działa z shieldem Morgany, ale jeśli tak, to miły buff. Można nawet zbudować na Thresha, latarnia to w końcu także shield. Taric to teraz aurowy bóg. Daje leczenie, armor, AD i AP, a także AS.

u sony w tf ten heal jest zbyt losowy, pomysl co taki alistar moze dac swoim healem ;>

na eza fajny item, ale w late czuc ze jestes 1 item do tylu (wiele to on nie daje), chyba ze idziesz w blue

spory nerf twitcha, na soloq nie jest juz taki dobry

lucian nadal króluje na bocie

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...