Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic 1, 2 się nie uruchamia.

Haritirox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio zauważyłem kilka tematów, w którym nie uruchamia się Gothic 1 lub 2. Uruchamiasz Gothic i nic się nie dzieje, lecz w procesach jest uruchomiony? Czyli, ten poradnik jest dla ciebie.

Problem występuje na systemie operacyjnym Windows 7. Czasami jest od początku, lub może się zdarzyć potem. Uruchamiasz Gothic'a, jest w procesach ale nic się nie dzieje. Nie które osoby zauważyły, że Gothic wtedy używa mało pamięci, czyli  około 4 000k (normalnie 700 000k). Ten problem można rozwiązać w dość łatwy sposób.

1. Uruchamiamy Menadżera Zadań (ctrl + alt + delete).
2. Klikamy w zakładkę ,,Procesy".
3. Wyszukujemy procesu ,,rundll32.exe"
4. Zaznaczamy go i klikamy ,,Zakończ proces" oraz potwierdzamy, że chcemy go zakończyć.

Wtedy Gothic powinien się wam automatycznie włączyć, jeżeli włączyliśmy go przed skasowaniem ,,rundll32.exe".

yiWCsl1.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzieki na pewno się przyda, ponieważ miałem taki sam problem z G1 ale rozwiązałem go pobierając jakąś paczuszke plików, które wrzuciłem do folderu System i normalnie się uruchomił aczkolwiek gra dalej troche się ścina :(

Opublikowano

Ja miałem problem na początku roku i skasowały mi się pliki systemowe i zaczął się ten problem. Rozwiązań jest wiele a ten jest chyba najprostszy.

@1361622928-U485574.pngref

yiWCsl1.png
Opublikowano

U mnie ten sposób działa tylko gdy mam włączone dwa Gothic'i, ponieważ wyłączenie tego procesu powoduje wyłączenie jednego a włączenie drugiego. To tak jakby komuś nie działało. VolTwin błagam nie napijaj tak durnowato postów jak w kilku tematach to się naprawdę da zrobić w użyteczny sposób.

Opublikowano

Teraz ja po proszę o pomoc. W menedżerze zadań zniknęły mi te zakładki np. "Procesy", "Aplikacje". Co mam z tym zrobić? P.S Czy to działa na Windows XP bo na wakacje przyjechałem do babci właśnie w celu przejścia Gothica <;

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...