Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam dobrych i fajnych skryptów pod sklep SkyWars.

kubeks2001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy znacie jakieś fajne skrypty na sklep skywars? Chodzi oto aby po wpisaniu odpowiedniej komendy dodawał do pliku zapisu, że dany gracz kupił to, a przy starcie to dostawał.

link do pluginu na którym mam skywars:

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/skywars/

Proszę, aby traktować to poważnie:

-Nie pisać postów typu:

• lol
  • Poco Ci to?
  • Nie wiem
  • Kiedyś widziałem
  • itd.

-Nie obrażać nikogo w postach

Zresztą każdy wie o co chodzi...

Wszystkie posty niezgodne z powyższymi zasadami, będą traktowane jako SPAM

Opublikowano

Możesz zrobić takie coś że gdy gracz wpisze komendę np. /sw dolacz, to odejmuje mu permission np. "Kit". a gdy umrze/quitnie się/dostanie kicka oddaje mu permission "Kit".
jeśli gracz będzie potrzebował, to wpisze sobie "/sw kit" a wtedy odejmuje mu  permission "Kit" oraz dostaje ity...
A gdy coś kupuje to dodaje mu jakoś coś do tych "itów". Kasę zrób na własnej zmiennej np "{Kasa.%player%}, będzie łatwiej...

04:20

Opublikowano

No ok, ale czy znasz gotowca, bo nie chce mi się go pisać, gdyż już kilka piszę i nie wyrabiam. i kit daje tylko jeden zestaw, a ja chciałem, żeby można myło sobie kupować rzeczy w sklepiku

Opublikowano

nie pomogę ci więcej, jak komuś zapłacisz to ci napewno napisze dobry skrypt a nawet plugin. Myślę że jest już dużo tego typu pluginów ale musisz poszukać !

04:20

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mniej więcej może być, ale chodziło mi o coś bazującego na tym co gracz ma w eq. Ale dzięki za dobre chęci. A sklepik chyba będę musiał sam wykombinować. Myślę że najłatwiej będzie zrobić to jako plugin, ale wielkie dzięki za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...