Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na jakim typie serwera zagrasz?

Dzienny

Serwer Minecraft  

38 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakim typie serwera zagrałbyś/zagrałabyś?

• FreeBuild
      10
    • SkyBlock
      6
    • Survival + Gildie
      18
    • PvP
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam zamiar stworzyć swój serwer, ale nie wiem jaki typ by się Wam najbardziej spodobał :)

1. FreeBuild - Czyli stary dobry tryb, którego jest dość mało. Standardowo działki płatne, jak i darmowe (darmowe będą mniejsze niż płatne); prace (spolszczone /praca, etc.); firmy; częste eventy; ciekawe warpy; jakieś 1-2 minigames'y; areny pvp (w tym areny 1vs1); odnawiające się co jakiś czas kopalnie; handel wymienny (NPC), coś w tym stylu; na pewno by się coś jeszcze wymyśliło :)

2. SkyBlock - Hmm... co tu dużo się rozpisywać, zwykły skyblock, pojawiasz się na wyspie, wykonujesz challange (prawdopodobnie znalazłoby się też trochę autorskich), rozbudowujesz wyspę, spolszczony plugin na skyblock, również dość częste eventy, może jakieś nowe craftingi oraz rzeczy tego typu.

3. Survival + Gildie - Czyli tryb, którego teraz jest najwięcej. Prawdopodobnie autorski system gildii, ew. spolszczone factions za itemki + tagi nad głowami, arena 1vs1... CobbleX i inne tego typu sprawy, które są już na wielu serwerach survival (teraz jeżeli chodzi o ten tryb, raczej trudno wymyślić coś oryginalnego). Eventy nie byłyby raczej aż tak częste (jeżeli chodzi o eventy typu spleef, ox, coś w tym stylu, ponieważ nie za bardzo nadaje się na ten typ serwera), ale oczywiście odbywałyby się eventy typu: zwiększony drop, etc. 

4. PvP - I tu nareszcie trochę nowości (chociaż nie wiadomo, może już gdzieś są...); system gildii; levele na czacie; wydaje mi się, że tryby typu soup pvp, hardcore pvp, etc.; arenki 1vs1; w późniejszym czasie nowe itemy (system wymian u NPC), jednak osoby z lepszymi itemami znajdowałyby się raczej na innej mapce (żeby nie mieli aż tak dużej przewagi nad początkującymi (nie mówię tu o jakichś enchantach Prot X, ale coś w stylu Prot V, Sharpness VI/VII, Fire Aspect III); też w miarę częste eventy, system rankingu; możliwe, że też jakieś 1-2 minigames'y; może i coś w stylu możliwości zrobienia małego domu gildii, jednak będą potrzebne do tego też jakieś itemy (ale o tym Wy już zdecydujecie).

Tak, typy opisałem dość ubogo, ale co zrobić. Mogę zdradzić, że na start będzie jakieś 20-30 slotów, a jeżeli serwer się rozwinie - zrobi się więcej.

Możecie też podać własne pomysły na typy serwera, ważne żeby nie RPG, MiniGames, DayZ/WarZ.

Masz propozycję dotyczącą typu? - napisz w komentarzu, a zostaniesz nagrodzony! :)

PS Tak wiem, nie macie za wiele do wyboru.

PS2 Jeżeli popełniłem jakieś błędy ortograficzne/literówki - przepraszam :)

Opublikowano

Serwer Bronie/Creative/WaterCraft*

Te mi się najbardziej podobają. Z tych twoich wymienionych to ew. PvP.

*-Coś w rodzaju skyblocka, tylko nie spadamy w odchłań, lecz w wodę, z której można spowrotem wrócić na wyspę.

Opublikowano

Survival + Gildie byłby ciekawy jeżeli został by odpowiednio wykonany. Chodzi mi głównie, by gra stanowiła jakieś wyzwanie, a nie że po kilku minutach grania mamy pełne eq i właściwie nie ma co robić. Po prostu brakuję serwera gdzie gra byłaby naprawdę trudna, a zarazem ciekawa i stanowiąca wyzwanie. ;)

Opublikowano

Survival + Gildie byłby ciekawy jeżeli został by odpowiednio wykonany. Chodzi mi głównie, by gra stanowiła jakieś wyzwanie, a nie że po kilku minutach grania mamy pełne eq i właściwie nie ma co robić. Po prostu brakuję serwera gdzie gra byłaby naprawdę trudna, a zarazem ciekawa i stanowiąca wyzwanie. ;)

Mówisz, np. o silniejszych mobach? :).

Kontynuując, na taki tryb wolelibyście factions (spolszczone), czy autorskie gildie?

Trudne procenty dropu? :D

@down

Lajka masz, ale mody raczej nie przejdą.

Opublikowano
FreeBuild - Czyli stary dobry tryb, którego jest dość mało

Jest mało, bo takie serwery są nieopłacalne, nie zatrzymują graczy na dłużej niż 2-3 dni, bo najzwyczajniej po wybudowaniu domku na działce gra na takim serwerze się kończy.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Teraz jest dużo tych survival+gildie i hardcore+gildie. Zrób coś unikatowego coś super! Naprzykladzie super minigamesy nieznane w Polsce! Takich jak np. Flappy Bird, temple run i wiele innych :)

Powodzenia i Pozdrawiam

sygnaturka.png
Opublikowano

Teraz jest dużo tych survival+gildie i hardcore+gildie. Zrób coś unikatowego coś super! Naprzykladzie super minigamesy nieznane w Polsce! Takich jak np. Flappy Bird, temple run i wiele innych :)

Powodzenia i Pozdrawiam

Heh, no spoko tylko jest 1 mały problem. Aktualnie nie mam możliwości zdobycia autorskich plugin'ów (jakichś większych). Jedyne co jestem w stanie zrobić to skrypty oraz przerabianie/spolszczanie niektórych plugin'ów. Uwierz mi, chętnie zrobiłbym MiniGames, ale są 2 powody: mało graczy, ponieważ jest już dużo popularnych serwerów tego typu oraz mamy za mało slotów na taki serwer :(

Survival + Gildie ! A jakby serwer się rozwinął to do niego zrobić serwer pvp do nauki walczenia np. 1 vs 1 i ustawki ;)

Właśnie obawiam się jeden rzeczy... serwer nie będzie miał graczy...

PS Jeżeli jednak wygra tryb SV+Gildie, to jakie chcecie gildie autorskie, czy spolszczone factions z itemami?

Pozdrawiam

Opublikowano

Survival+Gildie ale inny niż wszystkie servery bo praktycznie każdy server jest taki sam niczym się nie różni.

Opublikowano

Każdy ma swoje plusy i minusy, Ja na przykład podchodzę do tej gry ekonomicznie i wolę zarobić kasę w grze i wybudować pracą coś ciekawego. Natomiast nie kręci mnie gm1

Opublikowano

Freebuild-  jednak nieco zmodyfikowany, aby gra nie nudziła się po 3 dniach trzeba było by zarobić na swoją działkę oraz musiałoby być organizowane sporo eventów aby urozmaicić graczom grę.

Nie wiem czy tego typu serwer jest opłacalny, ponieważ nie wiele się już takich robi.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...