Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak stworzyć grę tekstową na telefon z Java?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak Wyżej.   ^^

Jak stworzyć grę tekstową na telefon z Java, tak aby była możliwość przenoszenia się między różnymi tekstami strzałkami lub kliknięciem w ekran. Coś w typie 6000 dowcipów. 

1-10.gif coś w tym stylu :D tylko że bez tła.... takie podstawowe jak w samsung monte 

pozdrawiam

up

MPC-Forum-Programista12-Anonymous-18.png

STOP PLAYING WITH YOURSELF!

Potrzebujesz pomocy w programowaniu?! Pisz na PW!

Opublikowano

Java SDK + NetBeans, tu jest wszystko opisane mniej więcej:

http://docs.oracle.com/javame/8.0/sdk-dev-guide/before_starting.htm

Co do samej aplikacji, to nic trudnego - Form z jednym stringitemem i dwoma komendami :).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Niestety, znalazłem tylko taką dokumentację, nawet kursów nie ma po polsku, ale wydaje mi się, że jest dość czytlenie opisane. Wystarczy zainstalować Java SE, Java ME SDK, Netbeansa, plugina do netbeansa i już można robić :).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...