Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technikum informatyczne

lukis1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam do Was jako, że wybieram się do takiej szkoły jak w temacie już we wrześniu, kilka pytań z nią związanych, szczególnie do tych, którzy w takiej szkole uczą się, lub uczyli wink.gif, a mianowicie:
1. Jak wygląda nauka w takim technikum ?
- Czego się uczy (i jak bigsmile.gif ? )
- Czy są jakieś zajęcia dodatkowe, na których uczy się czegoś nad program ?
- Jak wygląda sprawa z innymi przedmiotami typu j.polski, muzyki nie muzuyki, plastyki i takie inne (nie wliczając mat-fiz, bo to do inf, jest potrzebne ;p)
2. Jak wygląda sprawa z programowaniem w takim technikum ? Nauczyciele się do tego przykładają ? W jakich językach uczy się programowania ? (Słyszałem coś że pascal, ale biorąc pod uwagę że jest on już od dawana 'martwy' to czy nauczyciele nadal go "wałkują", czy przerzucają się na coś nowszego ? Typu:c++, java, C#, Delphi itd?
3. No i praktyki... jak to wygląda ? Dostaje się za to jakieś pieniądze ? (na początku myślałem, że nie ale mój kolega mówił, że jego kolega jechał na praktyki do Niemiec (fakt nie informatyk, a elektryk) i dostał za to dość pokaźną sumkę..., Więc jak to z tym jest ?

No to chyba takie najważniejsze pytania smile.gif Bardzo proszę o wszystkie odpowiedzi smile.gif

Pozdrawiam wink.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...