Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Inni nie mogą wchodzić na mój serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam router internetowy orange f@st 2704 i chciał bym stworzyć serwer Minecraft. Już kiedyś serwer działał mi na komputerze z routerem podłączonym kablem. Niestety tamten komputer mi się psuje i chciał bym zrobić serwer na komputerze z routerem podłączonym bezprzewodowo, ale moi koledzy nie mogą wejść na serwer. Przekierowywałem porty, pobrałem no-ip aby ip było stałe i nic. Na tamtym komputerze moi koledzy wbijali na ip zewnętrznym a ja a wewnętrznym.

Opublikowano

Czy porty masz otwarte na routerze? Wg. Mnie to masz zamkniete porty i wtedy nikt nie moze przejsc przez router. Pozdrawiam. Bazyli123.

1384891713-U294848.png

Robię strony WWW, fora i inne! Jak chcesz coś tego typu pisz na skype lub na pw (skype: bazyli1235)

Opublikowano

Jakie ip masz wpisane w konfiguracji serwera? Najlepiej ustaw na ip wewnetrzne czyli to 192.168.xxx.xxx (twojego komputera)

1384891713-U294848.png

Robię strony WWW, fora i inne! Jak chcesz coś tego typu pisz na skype lub na pw (skype: bazyli1235)

Opublikowano

Zrob ss'a konfiguracji no ip. Rozumiem, ze ty mozesz normalnie wejsc na serwer tak?

1384891713-U294848.png

Opublikowano

Pokaz liste hostow bo z tego co pamietam to tam moze byc cos istotnego

1384891713-U294848.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngXayanix jakby uzywal hamachi to by nie uzywal zewnetrznego ip...

@topic pokaz jeszcze konfiguracje portow w routerze

1384891713-U294848.png

Opublikowano

Już to ogarnąłem musiałem zmienić port. Temat do zamknięcia.

Co zmieniłeś? Mam ten sam router ale mi nie działało więc odpuściłem.

Jak możesz odpisz pls ;)

;-) ;-)

Opublikowano

Odepnij kabel Ethernet od routera, i podłącz bezpośrednio pod komputer/laptopa. Mi serwer działa ale tylko bezpośrednio przez modem. Router nie.

Opublikowano

Odepnij kabel Ethernet od routera, i podłącz bezpośrednio pod komputer/laptopa. Mi serwer działa ale tylko bezpośrednio przez modem. Router nie.

Ty to k***a myślisz...

@topic

Autorze jeśli możesz odpowiedz jaki port zmieniłeś.

;-) ;-)

Opublikowano

Vetix zależy czy masz podłączony router kablem czy bezprzewodowo.

Vetix jak odpalisz serwer i wchodzisz to na konsoli pisze ci, że wbiłeś na serwer i tam poszukaj masz swoje ip i po : port i ten port wpisz do server.properties

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...