Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DYSKUSJA] Jak popsuli ta gre..

hersentokrul

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko ;D
Na moj kanal wrzucilem 4 filmiki zaraz zobaczycie jakie :)

1. Logowanie - Komu sie podoba stare a nowe? Dla porownania Film ze starym wygladem i muzyka oraz z nowym.

Stare:

https://www.youtube.com/watch?v=gdLe9aycL0w&list=UUki730MXXcGLMebS4wA4htg

Nowe:

https://www.youtube.com/watch?v=IFKseZSgdgo&list=UUki730MXXcGLMebS4wA4htg

2. Muzyka w tle - Po co zmieniali to? Stare utwory w grze sa owiele lepsza niz te nowe gowna.. Nawet nie idzie posluchac dobrze tej muzyki, dlatego wylaczam ciagle muzyke w grze.

Stara muzyka w ardir/hased/tyco/gebra:

https://www.youtube.com/watch?v=dajhw6C7EnM&list=UUki730MXXcGLMebS4wA4htg

Nowa muzyka w ardir/hased/tyco/gebra:

https://www.youtube.com/watch?v=ryVkssOyhwM&list=UUki730MXXcGLMebS4wA4htg

Po to komu? Piszcie nizej w postach

Opublikowano

Chyba każdy wie ze 4story jest spierdolone  i to juz od dlugiego czasu ,ale patrząc z innej strony... gdyby caly czas bylo wszystko tak jak na początku 4s stare td, stara muzyczka (swoją drogą na yt jest cała playlista starej muzyki z 4s nie da sie jej jakoś podmienic? o.O zawsze mozna sobie w tle puścić choć to nie to samo ;x

Gdyby nic nie zmieniali wszyscy by sie pluli ze nic nie zmieniają ,ale i tak oficialne serwy straciły w moich oczach sens.

Poco te pety ? Nowe mapy  (akurat ten marduk i avalon są nie najgorsze) jakieś nowe mapy do pvp ,areny c**j wie co jeszcze zrobią ,a i podobno + podnieśli ,wow.

4s z fajnej gry gdzie logowales sie zeby poexpic ,podropić pobić na td ,ardir zrobilo sie w samo napierdalanie się. Maxa wbijesz w 2 tyg. a bez załadowania tysięcy nic nie zrobisz ;)

jednym słowem c**jowo

Opublikowano

Nom, strasznie zniszczyli grę. Co do muzyki to jeszcze przejdzie, ale ceny, poziom trudności(chodzi mi o zdobywanie itemów) masakra. Bez wydania kasy leżysz. I ta populacja :(

Opublikowano

Niedawno był tutaj taki ziomek, który chwalił się starymi plikami, ale słuch po nim zaginął :D Co do starego 4story, to cały czas czekam na serwer ze starym klimatem i plikami. :c

Opublikowano

Wszyscy niby tak zachwalają stare 4s i te stare czasy ale jak ktoś postawi serwer na starych plikach to nikomu nagle nie chce się grać. Teraz 4s jest nastawione tylko na PvP nikt teraz nie chce grać na serwie gdzie się expi tylko ludzie chcą od razu grać z dobrym eq i max lv. Nawet p4s jest tak łatwe że w tydzień można wbić maxa i dobre eq (+18 min. wszystko oczywiście pvp). Jak dla mnie gra jest zniszczona nie przez to że są nowe kolorki eq, nowe tworzenie postaci, nowe logowanie tylko przez to że nie ma czegoś takiego jak miły exp, nie ma miłego spędzania czasu na ts gdzie się gadało na luzie, i o wszystkim, teraz to tylko wojny i nabijanie po a 4s jest nastawione tylko pod kasę. Teraz to się tylko siedzi w ardir i czeka aż ktoś wyjdzie z tp aby go zabić. Ludzie zapomnieli co to jest fun z gry że to nie jest tylko bycie pierwszym w rankingu.

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

https://www.youtube.com/watch?v=SP6qJgtlwP8

Popatrzeć chodź trochę na dawne wybieranie królestwa , tworzenia postacii. .. Bezcenne .. 

Najgorsze co jest to jest to pojeb*ne wydawanie kasy . To jest wkurwi*jące .. Gram od 2009r. od tych dawnyych czasów , kiedy z kumplem chodziłem na bossa dzików z 6 lvlem na valo ... Wypożyczanie eq itp. Zresztą zjebali wszystko więc nie będę się rozpisywał . Dawne czasy jak CREW na Mortalu chodziło na wojny i zdobywając tereny , kiedy master , zastępca mieli 40-50 lvl ... Max lvl był 67 . Robienie pt na bossa który miał 80 lvl . 

Opublikowano

Kysy, ten film to jeszcze nie to.. Na poczatkowym 4story nie bylo tego calego tutorialu.

Z ta wypozyczalnia zjebali ale juz usneli ja w tym patchu nowym jak patrzalem na global 4story.. Kiedys nie bylo td 80 td 90.. To byly czasy jak wbijales godzinami lvl na piekach a nie teraz wbijasz na td i gowno masz z zabawy latasz i spota trzepiesz nic wiecej, wtedy to na td chodzilo sie tylko zabijac derki/valorki i byly one od 11 / 21 / 31 /41 /51 Max lvl byl 67 to bylo najlepiej.. teraz 97 potem co jeszcze? Niech zrobia najlepiej 99999999999 i max + do +4298 Wtedy beda mieli jeszcze wiecej graczy.. ( ujemnych ).. PO  CHU* Wczesniej nie bylo gemstonow itp tych tynek tez i bylo zajebiscie, miales +3 item to miales szacunek i kazdy chcial sie z toba kolegowac a teraz masz +24 5 gemow i jestes dalej chujem bez szacunku;) W Starych czasach nie lataly nooby proszac o kase, poniewaz tam nikt nie mial kasy i nie prosili a teraz co 2 pisze: siema ej dasz troche kasy bo jestem nowy..

Opublikowano

Tutaj macie jeden z najstarszych filmików jakie znalazłem na youtube -

Tamte czasy się pamięta :). Miło by było cofnąć się o 5 lat i zacząć wszystko od początku na globalu. A nie, teraz to tylko privy bo konto sprzedane lub pooddawane itemki kolegom.

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

Prawda, pamiętam jak kiedyś właśnie tworzyłem tak postać :D Chyba z 3 lata temu? Było kiedyś git. Teraz to odstrasza gra bo jakaś nijaka się dla mnie zrobiła. Cały system walki totalnie zepsuty.

Opublikowano

Gra jest zniszczona, i tyle kiedyś jak grałem w 4story to była super muzyczka itp nie było takich ulepszeń jak tera było główne miejsce gdzie indziej.I było o wiele lepiej :P

Opublikowano

Co do muzyki sie zgodze, stare nuty od razu przypominaja mi expienie jak bylem mlody. Teraz musze wlaczyc youtube by sie tak poczuc :D

518831445005751729602.png

Opublikowano

Acey, nie nawet jak to na youtube wlaczysz to i tak nie poczujesz sie jak wczesniej, poniewaz te gui nooby itp..

Szczerze nie narzekam na to co teraz jest, moze kilka szczegolow mnie odrzuca.

Smuci mnie to ze nie zainteresuja sie ta gra i nie dodadza latajacych mount'ow itd. Niech nawet kopiuja pomysly z WoW'a na tym jest 4Story oparte, zaczna cos dodawac - wierzchowce, pety itd.

Kto by nie chcial polatac w 4Story zamiast biegac? :p

518831445005751729602.png

Opublikowano

No wlasnie, mozna tak zrobic bo juz Gameforge to 4story kopiuje doslownie gre Dragon Nest

DN+2011-06-12+01-46-34+Sun.jpg

Zdjecie z neta, ale przyznam mogli by zrobic mounta, ktory lata chociaz jakas atrakcja fajna :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...