Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw może być ?

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć dziś dostałem kolejne 2 tyś tak więc mam do wydania 5500zł. Napiszcie mi czy ten zestaw jest dobry. Musi mi starczy na.  Przynajmniej kolejne 3-4 lata. Kilka pytań

1. Wszystko pasuje ?

2. Odpalę gry wysokie na tv 50 cali? Wiem od tego są konsole ale na av i takim komputerze powinno być wydajniej.

3. Zasilacz starczy ?

4. Obudowa pomieści ?

5. Płyta główna dobra i pasuje ?

6. Nic nie będzie się grzać ?

7. Odpalę gry na ultra wszystko na max ?

Zestaw:

post-1098013-0-37485000-1403333831_thumb.png

Opublikowano

Zaraz poleci fala hejtu od profesjonalistów z mpc że się nie opłaca i7 bez ' K ' Powinno być okej, z taką grafiką odpalisz na telewizorze 50cali 

Opublikowano

Chodzi o to że ja nie potrafię podkręcać. A ilość rdzeni będę mieć na później. Komputer musi być na 3-4 lata

Opublikowano

Spokojnie i7 starczy, ma mocne 4 rdzenie i 8 wątków, rzeczywiście, z odblokowanym mnożnikiem byłoby lepiej, w razie jakby Ci mocy zabrakło wystarczyłoby tylko podkręcić, ale na zwykłej i7 też powinno starczyć na 3-4lata 

Opublikowano

1. Wszystko pasuje ?   Tak

2. Odpalę gry wysokie na tv 50 cali? Wiem od tego są konsole ale na av i takim komputerze powinno być wydajniej.   Odpalisz, ale lepiej bedzie jeżeli kupisz sobie monitor np.Benq

3. Zasilacz starczy ? Spokojnie starczy

4. Obudowa pomieści ?  Obudowa pomieści ale radze wziąść Ci http://www.morele.net/obudowa-corsair-carbide-series-300r-compact-black-cc-9011014-ww-451034/ albo http://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-gladius-m40-pure-black-atx-usb3-0-ssd-ready-3x120mm-bez-zasilacza-spc077-529266/

5. Płyta główna dobra i pasuje ? Tak pasuje, płyta jest dobra

6. Nic nie będzie się grzać ? Nie

7. Odpalę gry na ultra wszystko na max ? Tak

Radze wziąść Ci taki zestaw żeby można było podkręcic i7 <i7 z "k"> wystarczy wtedy na dobre 4-5 lat :)

Opublikowano

przy tej cenie nie lepiej wziąć z nowego wydania procka? jak nie chcesz kręcić to okej, ale wystarczy Ci se 530, który jest tańszy , reszta ok, ale nei wiem po co taka droga nagrywarka ^^^ i chłodzenie skoro bboxowe starczy.

Opublikowano

W lato goraco takze przyda sie datkowe chlodzenie.

Pisane z alcatel m'pop english soft.

lato nie lato, podzespół z chłdozeniem BOX'owym jest samowystarczalny, ale kto bogatemu zabroni ...

Opublikowano

Otoz nie jestem bogaty te 3 tys zbieralem od 6 klasy podstawowki. Mialem dobra srednia takze dostalem 2 tys od rodzicow na nowy komputer poniewaz mialem juz artefakty na zlomku z 2006 roku. Fera sie przyda mozliwe ze wymienie z tym k ale musze sie zastanowic.

Pisane z alcatel m'pop English soft.

Opublikowano

Bez przesady, w takim budżecie Fera to raczej obowiązek.

780Ti jest niezbyt opłacalny, możesz wziąć 780 a zaoszczędzoną kasę szykować pod OC. Nauczysz się, to proste, zresztą nie musisz go robić już teraz.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Bo wzrost wydajności jest nieadekwatny do ceny. 780 starczy do wszystkich gier na ultra, potem możesz ją opchnąć i kupić jakiegoś nowego potwora lub bawić się w SLI.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Dobrze dziękuję :) Właśnie uratowałeś mnie od wydania pieniędzy w błoto :) Ponieważ kosztuje o 1 tyś więcej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...