Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca na wakacje

Czuowiek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano. Jak to wiecie dzieci chcą zarobić sobie na wakacje i tutaj jest pytanie czy na jakieś ulotki czy coś mnie przyjmą jak mam 15 lat ?

Opublikowano

Ciągle słyszę, że roznoszenie ulotek od 16 lat. Możesz iść zbierać jakieś owoce do wioch jakiś. Hajsy są ponad dobre z tego. :> Lub też pracować na czarno przy ulotkach ale to chyba mniej prawdopodobne.

Opublikowano

Ja ide do kolegi, jego rodzice maja fabryke i dostaje 50 zl dziennir. Nie wiem czy to duzo

Przecież Ty jesteś Rolexjebacbiede, dla Ciebie powinno być i 1000 dziennie mało

A co do tematu to zapewne tylko ulotki i owoce

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

W wieku 16 lat masz możliwość wyboru - roznoszenie ulotek czy zbieranie owoców. Możesz także spytać się swojej rodziny czy mają jakąś pracę dla ciebie typu podaj, przynieś, pozamiataj. 

1394047278-U990178.png

Opublikowano

Panuje okres na truskawki jeszcze, z tego możesz zarobić wiele. Później jagody, grzyby ślimaki. Poszukaj najlepszych słupów i do dzieła. :)

Ps. Pracować legalnie w jakiś firmach dopiero od 16 roku życia.

Opublikowano

A jak z koszeniem trawników? Mam też zamiar kosić trawniki na osiedlu kolegi i nie wiem ile by wyszło z tego hajsu. Opłaca się w ogóle kosić trawniki?

Opublikowano

A jak z koszeniem trawników? Mam też zamiar kosić trawniki na osiedlu kolegi i nie wiem ile by wyszło z tego hajsu. Opłaca się w ogóle kosić trawniki?

Zależy na jakim osiedlu. Ogólnie koszenie to czasochłonna i na dłuższą metę trochę męcząca praca. Jak masz kosić u jakichś januszów to sobie odpuść, dadzą Ci 5 zł i powiedzą, żebyś sobie loda kupił.

Opublikowano

Jak mieszkasz na jakimś większym osiedlu, to połaź do mieszkaniach i może wyprowadzaj psy. :P

Jeżeli mi odpowiadasz, oznacz mnie:

@Pattern.

Wtedy na pewno odpiszę ;)

Opublikowano

Jak mieszkasz na jakimś większym osiedlu, to połaź do mieszkaniach i może wyprowadzaj psy. :P

No akurat chodzenie po mieszkaniach, jest bardzo bezpieczne.

43976131910427822020.png

Opublikowano

Siemano. Jak to wiecie dzieci chcą zarobić sobie na wakacje i tutaj jest pytanie czy na jakieś ulotki czy coś mnie przyjmą jak mam 15 lat ?

Legalnie to na ulotki cię nie przyjmą ale na ogól i tak pytasz się w jakiś restauracjach czy coś to biorą nawet jak masz 13 lat (Wiem bo wtedy sam pierwszy raz rozdawałem).

Opublikowano

Legalnie to na ulotki cię nie przyjmą ale na ogól i tak pytasz się w jakiś restauracjach czy coś to biorą nawet jak masz 13 lat (Wiem bo wtedy sam pierwszy raz rozdawałem).

A ile mniej więcej zarabiałeś dziennie ?

Opublikowano

Idź dać dupy młodych najchętniej biorą i najwiecej zarobisz.

A tak to do tematu to najlepiej popytaj po rodzinnie lub jak mieszkasz w miejscowościach nadmorskich to możesz być tym gościem który krzyczy " Czipsy,Woda, Kukurydza!!" Czy jakoś tak.

"Jeżeli coś chcesz, to powiedz, i tak tego nie dostaniesz"

Opublikowano

A ile mniej więcej zarabiałeś dziennie ?

Nie pamiętam stawki ale w weekend 140 zł dorobiłem.

Strzelam że jakieś 3-4 gr/ulotka bo średnio taka stawka jest.

Opublikowano

Ostatnio byłem u takiego typa zbierać truskawki.

Koleś płaci 2 zł za kobiałke (kobiałka to taki koszyk prostokątny)

Niby robota łatwa wszystko pięknie

tylko że jak przyszedłem na pole to zacząłem wpierdalać te truskawki i zaczął mnie boleć brzuch,

odechciało mi się zbierać ale sobie myślę

Przyjechałem tyle kilosów to chociaż narwe 5 kobiałek zbyt mieć 10 zł na SM-y

Robota jest okej, niektórzy tam w 1h robią 5 koszyków czyli 10 zł na godzine :)

Na wsi jest jak zarobić, a w mieście to co?

opierdalać penta dla starszych panów w galerii handlowej :D

50 zł za usługę ( info od harnasia )

40922277020460886480.jpg

Opublikowano

Praca w wieku 15 lat jest nielegalna.

Co najwyżej możesz iść do sąsiada mu pomóc,

ew. pracować na czarno u jakiegoś meliniarza który nie odprowadza podatków.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...