Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nauka gry ADC

dadajszen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, jakiś miesiąc temu zakupiłem sobie Vayne , jak słyszałem jest to najtrudniejszy ADC, jak mogę się nauczyć nią grać, przegrałem spoooro gier tą postacią, a staty przeważnie na minusie , co zrobić, jak się można uczyć , bo na normalach to szkoda czasu , bo to mi nic nie daje :/

65135238787935115850.gif

Opublikowano

Odinstaluj tę grę, nie psuj innym rozgrywek, skoro na większości mieczów robisz staty na -.

#unwarn Trenuj na botach, to jedyne wyjście dla takiego nooba newbie jak ty.

Opublikowano

Widzę, że podejście pana wyżej na wysokim poziomie.

@topic:

Staraj się unikać skilli Q i naucz się orbwalkingu, na Vayne jest to niezbędne.

Stój na tyłach teamu, bo zakładam że starasz się iść pierwszy, żeby włapać kille.

Naucz się lepiej farmić, bo itemki to podstawa. Bez AttackSpeedu nie dasz rady Vayne.

Jak to spełnisz, to z ultem i BotRK przybijasz enemy adc E do ściany i pozamiatane.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Musisz pooglądać dużo poradników :D

Ja mainuję Vayne i przyszło mi to bardzo łatwo, ale zależy od gracza

+musisz umieć resetowac autoatak z q

+musisz nauczyć się orb walkingu bez tego nie ugrasz Vayne!

+farma, chyba nie muszę się rozpisywać

+ocenianie sytuacji w early, albo strasznie agresywnie, albo całkiem defensywnie

+pozycjonowanie się, ważniejsze niż orb walking!

+współgranie z supportem

Noo i jeszcze duużo można napisać, ale co ważniejsze chyba napisałem

Opublikowano

Nigdzie się nie nauczysz grać champem jeśli nie na normalach lub botach. Musisz dużo grać i polecam Ci wziąć jakiegoś znajomego do gry, który zagra z Tobą parę razy supportem, pomoże Ci "opanować Vayne". Pooglądaj na youtubie jakieś poradniki, gry challangarów. To powinno Ci w pewnym stopniu pomóc, ale najważniejsza jest indywidualna praca.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Do 6 lvl'a graj defensywnie i staraj się zbierać jak najwięcej farmy. W 10min. powinieneś mieć z ok. 80/90 CS'a jak dobrze pójdzie. Potem jak zbudujesz Botrk'a to jesteś już w stanie zaorać solo enemy ADC. Co do reszty czyli pozycjonowanie się/orb walking to przyjdzie Ci z czasem, więc nie pozostaje Ci nic innego jak granie cały czas i udoskonalanie swoich umiejętności. ;)

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Generalnie jedno musisz zapamiętać:

nigdy nie wpierdalasz się w teamfight.

Czekasz sobie grzecznie z tylu, i czekasz aż ich, bądź też nasz tank wleci w przeciwną drużynę. Dopiero wtedy stajesz jak najdalej możesz i nawalasz ich jak leci cały czas spamując Q. Jak to zapamiętasz to nie będziesz miał problemów podczas gry vayne

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Może zacznij od gry na botach i naucz się podstawy, czyli last hitowania. Bez tego to nie masz nawet co zaczynać na normalach, czy rankedach. Bez last hitów nie ma creepów, bez nich nie ma kasy, bez kasy nie ma itemów, co równa się z przegraną (tak, przeważnie to adc służą do wygrywania gier). Poźniej dopiero zajmij się pozycjonowaniem w TF'ach, czy też Orb Walking'iem (choć to już trochę bardziej zaawansowana rzecz :D).

Opublikowano

Generalnie jedno musisz zapamiętać: nigdy nie wpierdalasz się w teamfight. Czekasz sobie grzecznie z tylu, i czekasz aż ich, bądź też nasz tank wleci w przeciwną drużynę. Dopiero wtedy stajesz jak najdalej możesz i nawalasz ich jak leci cały czas spamując Q. Jak to zapamiętasz to nie będziesz miał problemów podczas gry vayne

Nie lepiej po prostu napisać "pamiętaj o pozycjonowaniu się" ? lul ._.

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

kup MMA

gra adc polega na 2 rzeczach

1 pozycjonowanie

2 farmienie

jak to umiesz, umiesz grac adc

15 dolaruw tu expensiw

Musisz ogarnąć:

• orbwalking

Jak nauczysz się orbwalkingu to prawie automatycznie ogarniesz pozycjonowanie, bo jedno z drugim się łączy.

Opublikowano

ogladaj na youotbe kanal "leauge of gosu' a na twitchu nazwe goscia MushIsGosu - nazywa sie on hiimgosu i jest najlepsza vayne na swiecie.streamuje zazwyczaj po 24 .

Opublikowano

Dla mnie veyne nie jest trudna zawsze mam staty na duży plus i wygrywam większość rankedów , ja maksuje q w e a składam: ostrze zniszczonego króla, widmowy tancerz,buty ,ostrze nieskończoności, krwiopijec, ostatni szept lub aniol stróż.

Veyne to strasznie taktyczna postać Np przeskakujesz za typa q i e na ściana, dostał stuna jest taka potrzeba to włączasz ulta i klepesz pamiętaj, że q ma niski czas odnowienia więc często go używaj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...