Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silver 1.

Raageer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam silver 1 i potrzeboje od was pare rad dotyczacych rankedow.

-Moja linia to mid i nw czy oddawac ta linie komus innemu jesli chce on bardzo mida czy brac go sam?

-Kim aktualnie mozna wycarrowac gre w s1 i jak np. Czy duzo gankowac czy farmic itp.

-Na jakiej linii jest najlepiej carrowac gry?

-Oraz czy brac kontry na inne postacie czy grac mainem.

Dodam tez ze gram dobrze kazda moja postaciom :)

Opublikowano

Jako tak (moim zdaniem) nie ma "kontry" na postać, bo grając na swoją kontrę również można wygrać linię.

Na midzie najłatwiej carrować gry assasinem i bierz postać, którą mainujesz, bo jesteś z nią najlepiej zaznajomiony.

Na midzie jak już pofarmisz i "zdominujesz" przeciwnika, możesz pomagać na pozostałych liniach niekoniecznie zabijając, a co ważniejsze, pchając linię.

Dużo osób zapomina o tym, że nie najważniejsze na rankedach są fragi, a właśnie to, jak popchnięte są linie.

Nie raz zdarzają się sytuacje, gdzie ktoś może być nafeedowany, ale w enemy teamie mogą mieć zgranie i sprytnie zdominować wam linię, której później będziecie musieli bronić, a oni z łatwością wezmą smoki - dogonią w złocie. Carrować grę można najlepiej midem, tak jak już powiedziałam i junglerem, ponieważ w dużej mierze w tym momencie zależy od Ciebie to, jaka sytuacja będzie głównie na botline - dobre i częste ganki mogą zdominować linię i pamiętaj, by junglerem oddawać swojemu ADC fragi (no chyba, że jest idiotą).

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

1.Lepiej oddać komuś linię niż mieć trolla

2.Można dobrze carrować udyrem w każdej dywizji jeśli widzisz ze mider zasłużył na blue (nie deda co chwila i flam każdego) to oddaj mu je rób dragony kiedy się tylko da barona też możesz i gankuj tylko uprzedzaj przed gankiem żeby nie pushowali

3. można carrować na każdej lini nawet support ale to już takie bardziej agresywne (thresh blitz leona braum)

4.Radze pickować mainy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...