Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nervarien itp.

nexores2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam pytanie do was tu oto  zgromadzonych.

Weźmy sobie kogoś z challengera np. właśnie Nervarien, wygrywałby większość gier jak nie wszystkie w dywizji brąz/silver/gold, nawet jak przegra linie bądź ma słabe statystyki i tak wygra, i tu nasuwa się pytanie jak.

Pewnie napiszecie "umiejętność carrowania" tylko jak ją nabyć ;/?

Opublikowano

Wiele osób nie wie że lol jest w większości grą taktyczną, musisz oblyśleć jak zaatakować, abyś Ty i Twoja drużyna na tym skorzystali.

~ Gracz Metin2 ~ League of Legends ~ CS 1.6 ~ FIFA 14/World

Opublikowano

Jak nabyć umiejętnośc carrowania gier? Grając. Praktyka czyni mistrza. Graj też dobrymi postaciami, typu lee sin i na midzie albo jungli. Jak na midzie to roamuj. To wystarczy ;)

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nauczyć się grać i rozumowania? 

+

Jak nabyć umiejętnośc carrowania gier? Grając. Praktyka czyni mistrza. Graj też dobrymi postaciami, typu lee sin i na midzie albo jungli. Jak na midzie to roamuj. To wystarczy ;)

= W jaki sposób?

Zauważ, że jeżeli zagrasz postacią 1000 razy, i za każdym razem będziesz robił identycznie to samo to się za bardzo niczego nie nauczysz. 

Opublikowano

Kerował bo przeciwnicy popełniali kluczowe błędy.

Najczęstszym błędem było to, że przeciwnik nie wiedział jak skończyć grę mimo, że zniszczył inhibitor na midzie. Po prostu błędy robili takie, że na chama pchali się midem zamiast pushować bota i topa przez co padali i oddawali praktycznie za darmo golda przez co Nervarien mógł spokojnie kerować.

Push > Fragi

Farma > Fragi

Wystarczy taka Syndra na BoLu i jak wygrasz linię to naprawdę ciężko przegrać grę.

Swoją drogą dziś Nervarien grał Cassiopeią na smurfie 26 lvl i polaczek Graves oskarżył go o BoLa XDDDD

Opublikowano

Kerował bo przeciwnicy popełniali kluczowe błędy.

Najczęstszym błędem było to, że przeciwnik nie wiedział jak skończyć grę mimo, że zniszczył inhibitor na midzie. Po prostu błędy robili takie, że na chama pchali się midem zamiast pushować bota i topa przez co padali i oddawali praktycznie za darmo golda przez co Nervarien mógł spokojnie kerować.

Push > Fragi

Farma > Fragi

Wystarczy taka Syndra na BoLu i jak wygrasz linię to naprawdę ciężko przegrać grę.

Swoją drogą dziś Nervarien grał Cassiopeią na smurfie 26 lvl i polaczek Graves oskarżył go o BoLa XDDDD

Z tego co zauważyłem każdy kto gra lepiej obojętnie czym zostaje zwyzywany i uznany jako cheatera.

Osobiście grając annie miałem na lini 6/0 i roamowałem bota dzięki czemu wygrali, a rezultat końcowy był taki, że i tak przegraliśmy, mimo tego, że zabijałem sam adc i midlanera w TF.

Opublikowano

+

= W jaki sposób?

Zauważ, że jeżeli zagrasz postacią 1000 razy, i za każdym razem będziesz robił identycznie to samo to się za bardzo niczego nie nauczysz. 

czy ja ci każe grać każdą gre tak samo?

XrgAYyk.png

Opublikowano

czy ja ci każe grać każdą gre tak samo?

Spokojnie, nie o to mi chodzi.

Jednak skąd mam wiedzieć co robię źle jak tego nie zauważam ?

Opublikowano

W lolu nie chodzi o to, czy się nafeedujesz, a jak spushujesz linie. On wie, w którym momencie komu pomóc, gdzie iść i który turet zniszczyć.

Kwestia wprawy i czasu.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

z czasem będziesz zauważała swoje błędy. W lolu wystarczy myśleć. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Wystarczy myśleć nic więcej. Przewidywanie ruchów. Obejrzyj sobie jego poradnik do pantheona. Zrobił tam zajebistego plejsa w dżungli bo użył mózgu.

Opublikowano

Szybki feed w early i snowballujesz gre. Tak jest najlepiej bo w pozniejszym etapie staje sie to trudniejsze.

Wystarczy wiedziec gdzie postawic warda wiedziec gdzie jungler chodzi i starac sie pomagac innym linia jak sie gra mid/top.

Dlatego tez ludzie z wyzszych lig nie maja problemow z wygrywaniem w brazie silverze.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Czas kolego :) Czas nauczy cię taktyk i wielu innych. Musisz mieć mózg, który pomoże Ci w kilka sec obmyślać plan i r******* tf żeby twoja druzyna na tym skorzystała. Takie coś nabywa się w czasie. Nerva gra w lola 3/4lata chyba/

Opublikowano

niedosc ze wiedza duzo na temat postaci, co moze zrobic, to mechanike maja w wiekszosci w palcu (oprocz disa)

wiedza kto kontruje kogo, zwykle snowballuja od early i roamuja

­

Opublikowano

Jak nie zauważasz swoich błędów to po prostu gdy zginiesz, pomyśl co zrobiłeś źle... Może zła wbita (nie usprawiedliwiaj się, że to wina teamu - w końcu ty zginąłeś).

Opublikowano

Po prostu przemyśl każdy ruch, staraj się grać tak jak powinno się na dane postaci, np na takiego nasusa graj agresywnie aby nie mógł się wyfarmić/wystackować.

Stawiaj wardy, zapisuj czasy respów inhi/barona/drake etc. , pomagaj teamowi poprzez roam. Czasem oddaj killa aby koledzy z teamu także mogli coś więcej zrobić.

Czyli w skrócie, używaj mózgu.

­azYIWDl.png

Opublikowano

Wygrać da się wszystko, wystarczy dobrze wykorzystywać błędy przeciwników.

Do dziś pamiętam swoją grę gdzie było 15 do 45 w killach dla przeciwników i udało się wygrać przez wykorzystanie błędów jakie popełnili przeciwnicy.

y6eft.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...