Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyrwany kabel

Vertoi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W dekoderze jest taki biały kabel. Jest on chyba od satelity czy coś. Wyrwałem go tak, ze cześć jest w dekoderze a reszta na zewnątrz. Co teraz? co powiedzieć bratu i rodzicom żeby się nie wkurzyli? xD Mialem podlaczyc kabel hdmi, wyciagnąłem dekoder lekko i sie wyrwalo.

Opublikowano

kabel to widocznie antenowy do satelity + sterowanie głowicą

jeśli kabel na gnieździe wkręcanym nie ma problemu odizolować kawałek i ponownie podłączyć pod gniazdo

\to takie coś ?

P7022678.jpg

jak tak to resztę masz tu : tunery.tv/tunerytv-montaz-wtyku-f-,58.html

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Tyle ze wyszedl mi caly drut, w dekoderze jest tylko ta "obudowa" kabla (tam był ten drut)

To jest ta złączka do wkręcania kabla do dekodera. Wykręć ją z tym kawałkiem i próbuj złączyć. Na pewno się da.

Opublikowano

no to szalej, instrukcję masz na stronie podanej pod obrazkiem ;)

jak masz za cienki kabel nie odcinasz złotka jak w instrukcji tylko go zawijasz tak samo jak oplot masy kabla

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Kabel był podłączony przez ponad rok, wszystko było dobrze zrobione. nic nie trzeba robić, tylko ja wyrwałem przypadkowo to co jest na zewnątrz i chce to wkrecic na nowo. Zapytam inaczej. Czy z tym nie będzie problemu jak zrobi to brat/tata?

Opublikowano

założenie kabla jest tak proste że zrobiła by to przysłowiowa blondynka z zamkniętymi oczami oglądając wcześniej tylko zdjęcia jak to zrobić

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ok, a jesli drut jest tak stary ze Po lekkim poruszeniu odpadło mi 1cm z niego to nic się nie stało? podstawowe pytania, ale nigdy się z tym nie bawiłem. xD

Opublikowano

Nie mam dostepu do kompa aby wrzucic fotke... Po prostu wystawał drut z kabla który wklada sie w ta częśc wkręcaną w dekoder. odpadlo mi trochę z tego druta i teraz reszta jest w kablu a wystaje nawet nie 5mm.

Opublikowano

dałem ci instrukcję jak zrobić wszystko, oglądnąć obrazków tez nie możesz ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

dałem ci instrukcję jak zrobić wszystko, oglądnąć obrazków tez nie możesz ?

tam nie ma odpowiedzi na moje pytanie - skoro odpadło mi troszkę tego druta, to będzie trzeba zapewne przyciąć kabel?

trudno się rozmawia z nowicjuszem zapewne xD

Opublikowano

tam nie ma odpowiedzi na moje pytanie - skoro odpadło mi troszkę tego druta, to będzie trzeba zapewne przyciąć kabel?

trudno się rozmawia z nowicjuszem zapewne xD

Jesteś facetem czy pierdołą?

Nic się nie stało, że ukruszyłeś drut.

Niebawem nasz świat upadnie...

0LsM05U.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...