Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadanie LP

HyperVTF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko fanow FX oczywiscie mam pytanie czy jak jestem w goldzie 5 tam 70 pkt to jak nie bede gral iles tam dni to bedzie mi spadalo lp? bo wyjezdzam do grecji na 6 tygodni i nie ma kto grac na moim koncie oczywiscie jak to gimby mowia to jest tylko smurf ale tak to jestem w challengerze 6

z

Opublikowano

Gdy przez określony czas nie będziesz grał rankedów zacznio psadać ci lp. Jeśli nie będziesz grał w ogóle mogą ci zablokować konto ze względu na brak aktywności.

8536a44dbfa38.jpg

Opublikowano

Z silver 5 - challenger można spaść do brązu.

Z brązu nie spadniesz, a liczba jest ustalona do danych dywizji, tzn ile lp będzie spadać po 28 dniach nie grania rankedów.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

ale moge spasc do silvera bo jak tak to rito nerfito

Do brązu 1 można maksymalnie spaść, potem nie tracisz lp.

@ernolek1

po 28 dniach co 4 dni traci się lp i zależy to od ligi. w silverze jest już tak z 20 albo 25, a co wyższa liga tym więcej się traci.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

• Po 28 dniach nieaktywności w poszczególnych kolejkach rankingowych stanie się kilka rzeczy. Najpierw Twój ranking w lidze pozostanie ukryty. Możesz również utracić część LP w zależności od poziomu ligowego, w jakim się znajdujesz. Co siedem dni będziesz tracić LP do czasu rozegrania meczu.

Ilość LP traconych w taki sposób w każdym okresie wygląda następująco:

• Diament: 50
    • Platyna: 35
    • Złoto: 25
    • Srebro: 10
    • Brąz: 0

Jeśli spadniesz poniżej 0 LP, dostaniesz się do dywizji niżej i odnajdziesz się w kolejnej dywizji niżej. Jeśli już jesteś w V dywizji spadniesz do niższej ligi do kolejnej najwyższej dywizji. (np. z ligi Złoto – V do Srebro – I).

tl;dr: nie rób sobie zbyt długiej przerwy od gier rankingowych bo może się to źle skończyć dla Twojej pozycji w lidze.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...