Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Książka SF

stokarz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Szukam książki podobnej do,,Perfekcyjna Niedoskonałość" Jacka Dukaja. Chodzi mi o jakiś ciekawy tytuł science fiction. Podawajcie propozycje.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Patrząc po SF myslalem o grze shakes & fidget xD

Tytuly dobrych ksiazek SCI FI:

Hobbit

Właca pierscieni

Hary Potter

Opowiesci z narni

Gra Endera, Orson Scott Card

Solaris, Stanisław Lem

Rok 1984, George Orwell

20 000 mil podmorskiej żeglugi, Juliusz Verne

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Może nie do końca podobne, ale mogę polecić całe serir Siergieja Łukjanienki - "Linia marzeń", "Głębia" i "Patrole".

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

space opery np Davida Webera na początek cała seria   Honor Harrington , polityka, wojna, technologia, ludzie, szpiedzy modyfikacje genetyczne, zamachy itp , trup ściele się w tysiącach i nawet czasami w milionach ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. O dziwo nie miałem jeszcze styczności z Diuną. Resztę również postaram się ogarnąć chociaż większość, a szczególnie pozycję o których pisał Lord Phoenix, już czytałem. Przypominam również, że szukam książek science fiction, a nie fantastyki.

Ps. Zna ktoś może jakieś ciekawe lektury postapo, w których przyczyną zakłady nie są przybysze z kosmosu, ani zaraza bądź wojna atomowa?

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...