Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Któryś z tych MMORPG jest najlepszy?

Rasherr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako, że zbliżają się wakacje i będę miał trochę więcej wolnego czasu, to postanowiłem rozpocząć przygodę z grami MMORP. Jest sporo tytułów godnych uwagi, ale niestety nie jestem w stanie sam ich przetestować (gry te często zajmują 10GB+ i jak wiemy, prawdziwa zabawa w MMO zaczyna się dopiero po wbiciu wyższego poziomu i zdobyciu dobrego ekwipunku). Dlatego pytam was drodzy Forumowicze, który z tych tytułów będzie najlepszy(prosiłbym o podanie plusów i minusów, ewentualnie jakiś krótki opis lub wrażenia z gry):

- Tera

- AION

- C9

- Vindictus

- Blade & Soul 

- Dragon Nest

- ArcheAge

Dobrze by było, gdyby gra nie była P2W.

Jeśli potrzebowalibyście jakiś dodatkowych informacji, piszcie, na pewno je podam.

Z góry dziękuję za wszystkie posty. Pozdrawiam.

edit

Nie zauważyłem, że zakładam temat w pod forum "poradniki", jeśli jest szansa, prosiłbym o przeniesienie tego tematu do odpowiedniego działu.

Przepraszam za zamieszanie.

Opublikowano

ArcheAge bardzo ładnie się zapowiada tylko że na razie jest w alph test i nie wiadomo czy będzie P2W czy P4F. Vindictus wymiata ! ;) ( reszty nie polecam, ale nie mówię że są to złe gry )

Opublikowano

ArcheAge bardzo ładnie się zapowiada tylko że na razie jest w alph test i nie wiadomo czy będzie P2W czy P4F. Vindictus wymiata ! ;) ( reszty nie polecam, ale nie mówię że są to złe gry )

zgadzam sie z toba ;)

Pomogłem lub nie, podoba Ci się mój komenatrz, DAJ LIKE, a ja na pewno się odwdzięczę :)

Sko­ro nie można się cofnąć, trze­ba zna­leźć naj­lep­szy sposób, by pójść naprzód.   ~Paulo Coelho

Opublikowano

B&S ssie... =x

AION jest paskudny...

C9 grałem za czasów bety, nie przypadło mi do gustu - możliwe, że obecnie coś się pozmieniało na lepsze :P

TERA - bez dwóch zdań najlepsze co możesz wybrać :D Nie ma w niej P2W o które się martwisz ;)

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Naj jest Aion ale instalacja trwa z 10 12 godzin

Wybacz ale się nie zgodzę. Gra jest strasznie ograniczona, aby to odblokować trzeba wydać prawdziwe pieniadze na jakąś tam złotą paczkę... kompletnie nie przemyślane przez twórców. Lecz co to instalacji to prawda xD

Opublikowano

B&S ssie... =x

AION jest paskudny...

C9 grałem za czasów bety, nie przypadło mi do gustu - możliwe, że obecnie coś się pozmieniało na lepsze :P

TERA - bez dwóch zdań najlepsze co możesz wybrać :D Nie ma w niej P2W o które się martwisz ;)

Zgodzę się z tym. Na razie Tera Rising jest najlepszym MMO w jakie dotychczas grałam, polecam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...