Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

zestaw ultra + super monitor + fajne słuchawki

kaanys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wychodzą nowe gry, gta5 na pc, nowy assassin, wiedzmin, generalnie już weszły next-geny, to trzeba zmienić blaszaka jak kasa jeszcze jest.

Od komputera oczekuje tego, żebym przez pare lat nie miał problemu ze spadkami fps w grach, żeby wszystko chodziło płynnie.

Budżet na komputer w sumie nie określony, mam na koncie wolne na komputer 21tyś, jak będzie trzeba to trochę ogarnę więcej.

Chcę jeszcze monitor, mam teraz dwa jakieś benq, 120Hz, 21", ale chce jeszcze jeden monitor z wysoką rozdzielczością, kasy ile na to mogę przeznaczyć to w sumie nie wiem, zależy ile taki ładny monitor może kosztować, jakbyście mogli to dajcie jakiś monitor dobry, powiem czy cena dobra czy za wysoko jednak.

I ostatnie - słuchawki. Mam teraz średnie słuchawki Steelseries Siberia v2, chciałbym je zmienić na jakieś lepsze, dużo lepsze. Cena myślę do 1.5-2k na słuchawki, nie drożej.

I jeszcze parę uwag ode mnie:

1. Da się do jednego komputera podłączyć dwie karty graficzne? Jeśli tak, to poproszę żeby w zestawie były dwie.

2. Karta graficzna ma być od nvidii, jakoś wolę tą firmę od AMD.

3. Obudowa ma być ładna

4. Najlepiej żeby były niskie temperatury, bo denerwuje się jak są wysokie.

5. Komputer ma być cichy, na pewnej stronie o komputerach złożyli mi zestaw, który miał być w sumie cichy, dałem 8tyś, a chodzi jak czołg przy dłuższym używaniu.

6. Najlepiej parę tb dysk, ma być szybki, nie lubię czyścić dysku.

7. Jakieś pojemne, szybkie ssd

Daje każdemu plusy, dzięki.

Opublikowano

nieograniczone powiadasz? 

@EDIT: Kurde, chciałem cię wyśmiać i złożyć zestaw za 400  tys. ale na techplanet nie ma titan Z :D

Masz tu zestaw składany na szybko:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=77198&s=79263&s=77566&s=79653&s=74899&s=86717&s=88842&s=87654&s=75291&s=86857

Titan Black można połączyć w SLI (2x, 4x)

1. Da się do jednego komputera podłączyć dwie karty graficzne? Jeśli tak, to poproszę żeby w zestawie były dwie. Można, po prostu dodaj jeszcze jedną

2. Karta graficzna ma być od nvidii, jakoś wolę tą firmę od AMD. -> jest Titan Black

3. Obudowa ma być ładna -> Mi się nawet podoba, każdy ma inny gust

4. Najlepiej żeby były niskie temperatury, bo denerwuje się jak są wysokie. -> Dałem ci chłodzenie wodne

5. Komputer ma być cichy, na pewnej stronie o komputerach złożyli mi zestaw, który miał być w sumie cichy, dałem 8tyś, a chodzi jak czołg przy dłuższym używaniu. -> to samo

6. Najlepiej parę tb dysk, ma być szybki, nie lubię czyścić dysku. -> 6 TB HDD :D

7. Jakieś pojemne, szybkie ssd -> http://techplanet.pl/produkty/dyski-twarde/samsung-ssd-evo-750gb-sata3-mz-7te750bw,39863.html

+ Masz CPU do OC, i masz Chłodzenie do OC (wodne)

@EDIT2: Łap monitor: http://techplanet.pl/produkty/monitory-led/lg-27-27ea83-d,46848.html Bodajże 4K Pikseli :D 2565px i 27 cali

PS: Masz 7 Tys. zł. zapasu, z drugim Titan Black to będzie 4 Tys z monitorem i SSD wyjdziesz na 0. :D

Opublikowano

Jeżeli będziesz używał dwóch Titan Black to.... nie wiem czy na 4K ale chyba z 4 lata co najmniej by poszło na ultra. W sumie to tego się nie da przewidzieć.

Niech się ktoś inny wypowie, ale ja myślę że dwa titany black powinny tyle uciągnąć

Ale za to masz przyszłościowy RAM (tylko małe taktowanie, ale CL7) I procesor i7 podkręcany, z wodnym chłodzeniem :D

Opublikowano

Zamówiłeś? :D Dasz mi zdjęcia jak go złożysz? 

(Ja bym raczej poczekał jak inni np. Kicław by się wypowiedzieli)

@EDIT: Jak dwa Titany Black będą za słabe to możesz dokupić kolejne 2 :D Bo płyta główna obsługuje 4-Way SLI/CrossFire

Opublikowano

I zrobiłeś głupotę, bo można w tej cenie wycisnąć nieco więcej. Przede wszystkim wstrzymałbym się i kupił intela z nowej serii.

Lepiej udaj się na jakieś forum profesjonalne, gdzie będziesz mieć pewność, że nie wyrzucasz kasy w błoto. A od siebie radziłbym część przeznaczyć na PC, a kilka tysięcy na laptopa, po prostu żeby mieć w razie czego. Oczywiście wiesz, że LC nie jest dla laików?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Zjebałeś (przepraszam za wyrażenie) ale za niedługo mają wyjść procesory Haswell-e które mają być jako pierwsze kompatybilne z DDR4.

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

To git, bo jeszcze nie zamówiłem, chciałem jednak poczekać do jutra ;d

Kiedy te cpu wyjdzie? Przed premierą ACUnity,gta5,wiedzmina?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...