Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uprawnienia na pojazdy 50ccm i 125 cmm itp

VatreenPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hejoo

Jak teraz jest z uprawnieniami na skutery i ścigacze do 125ccm?

Bo wiem że kart motorowerowych już robic nie można;//

Aktualnie mam aprilie sr 50/70 i chce w przyszłościu kupić RS 125 ale na tamten wole już mieć uprawnienia :)

I wy się pewnie orientujecie jak jest z uprawnieniami i w jakim wieku można takie zrobić :))

Dam like :)

Opublikowano

Tak ciężko odpalić google i odpalić?

do 49 ccm prawko AM w wieku 14 lat, do 125 prawko A1, w wieku 16 lat.

+ motorowery to nie ścigacze, 125`tki też ciężko nimi nazwać.

Opublikowano

@UP!!

Chciałem mieć to wytłumaczone dokładniej tzn:gdzie by mozna i jak to działa itp .

A po drugie no fakt nie ścigacze ale w końcu np: YZF 125 wygląda jak...ścigacz więc sry za błąd jeżeli to tak razi :)

Opublikowano

AM to jak wyżej
A 125 to prawo jazdy A1 robisz je po 16 roku życia, piszesz teoretyczny i masz praktyczny.
Później jak masz 18 lat możesz robić A2 i jak bd miał wcześniej A2 to w wieku 20 lat możesz robić A2, a jak nie to w wieku 24.

Opublikowano

AM to jak wyżej

A 125 to prawo jazdy A1 robisz je po 16 roku życia, piszesz teoretyczny i masz praktyczny.

Później jak masz 18 lat możesz robić A2 i jak bd miał wcześniej A2 to w wieku 20 lat możesz robić A2, a jak nie to w wieku 24.

na am też masz teoretyczny i praktyczny.

@UP!!

Chciałem mieć to wytłumaczone dokładniej tzn:gdzie by mozna i jak to działa itp .

A po drugie no fakt nie ścigacze ale w końcu np: YZF 125 wygląda jak...ścigacz więc sry za błąd jeżeli to tak razi :)

tzr50 też wygląda jak ścigaczyk, ale nie o wygląd chodzi. yzf jadąca vmaxem przy rżnięciu 120-130 to taki trochę szybszy motorower niestety.

Opublikowano

Mając równiez prawo jazdy kat. B można poruszać się jednośladami z automatyczną skrzynia biegów do 125ccm

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Mając równiez prawo jazdy kat. B można poruszać się jednośladami z automatyczną skrzynia biegów do 125ccm

I chcesz kiblem 125ccm jeździć? Nie dzięki wole 50tkę i pobawić się biegami :D

Opublikowano

Dlatego za pare mies mam 16 tke (tak wiem jestem gówniarz ,gimbus itp ,dzięki z góry za takie nazywanie :D )

I upodobałem sobie RS 125-ke :))

I pytam dlatego bo nie byłem obeznany jak jest z prawkiem na takie cudoo :D

Opublikowano

@UP!!

w gwoli ścisłości to nie ścigacz tylko motocykl sportowy ;p

A tak wgl ta ustawa o tych 125 ccm z automatyczną skrzynia - jeszcze nie weszła, ostatnio dodali poprawke i będzie można również jeździć motocyklami z manualną skrzynia ale prawo jazdy kat. B trzeba posiadać co najmniej 3 lata. Chyba że coś ostatnio znowu zmienili

Opublikowano

Mnie automatyczna skrzynia g****o obchodzi więc może komuś sie sprzyda.

no coż to trzeba bedzie jakoo to A1 zrobic i wozić sie NSR-ką albo Apka RS ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...