Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uprawnienia grup

Virtek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na serwerze ts3 chce zrobić coś takiego, że goście mogą wchodzić tylko na kanały dla gości a grupa normal, administratorzy itd na wszystkie. Do tego chce jeszcze zrobić magazyn plików, do którego mieliby dostęp tylko administratorzy. Mam na serwerze tylko Server Admin, nie ma Query Admina. Serwer stoi na http://net-speak.pl/.

Proszę o pomoc

Z góry dzięki

Opublikowano

Za wchodzenie na kanał odpowiada i_channel_join_power 
np. dla gości 10, dla normalnego 20 
w permisjach kanału edytujesz "join" więcej niż 10 (i 20 lub mniej) aby na kanał mógł wejść normalny a nie mógł wejść gość, 10 lub mniej dla kanału ogólnodostępnego. 

Upload plików: cała ostatnia zakładka: file transfer
domyślnie admin ma 75 więc wystarczy że w edycji kanału wartości w tabelce "file transfer need powers" zmienisz wartości na 75. 

PS. normal ma domyślnie moc 50 na wrzucanie plików, aby nie zawalili ci kanałów musisz usunąć im prawa lub edytować kanały. 

Opublikowano

Jak chce ustawić transfer to nie mogę znaleźć tego file transfer need powers

I jeszcze pytanie co do tych kanałów to znalazłem  i_channel_join_power  i zmieniłem we wszystkich tych kanałach gdzie goście nie powinni mieć wstępu na 11 i nie działa. Wytłumaczy mi ktoś to dokładniej?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...