Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Riven - Pomóżcie

wrobelekkox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem niedawno riwen i niezbyt dobrze mi nią idzie. Potrafie kogoś nieźle uszkodzić , ale sam przy tym padam i zabójstwo zgarnia ktoś inny. Prosiłbym  o jakieś cenne wskazówki jak jak nią grać i najlepszy build do riven. Ja sie buduje tak : krwiopijec , hydra , ostrze znisczonego króla , lodowy młot, anioł ostróż a ostatni to zależy kto nafeedowany

Opublikowano

1. Nie umiesz nią grać. Twój Build to jakaś masakra...

Zaczynasz z doranem albo mieczem za 360 potem robisz back gdy masz bodajże 1337g i kupujesz po polsku to się tłuczek nazywa i jak zacząłeś z longiem. Kupujesz buty. To musisz mieć do 10minuty. Twój cały fb powinien wyglądać tak:

BlackCliver, hydra, lt/mom zależy czy grasz na apeków czy bardziej ad. GA, omen/sfc i buty zawsze na CDR.

2. Twoje combo

Zawsze po użyciu Q między drugim użyciem musisz aa. Jeśli tego nie robisz to nie wykorzystujesz jej pasywki. + mała rada Drugie użycie R zadaje dmg AOE ale używaj go tylko gdy ktoś ma low hp. Wtedy maksymalizujesz obrażenia.

3. Riven jest to postać która z 0/3 potrafi wygrać linie. Niestety postacie które ja kontrują np garen, cho gat mogą jej łatwo przerwać combo.

Opublikowano

Ściągasz Beasty Riven wchodzisz na magiczną stronke mobfire sprawdzasz aktualny bulid wychodzisz włączasz grę i carrujesz następne 5 wtedy w końcu udaje ci się wyjść z bronzu

Opublikowano

@Grafiese , Piłeś? Nie wprowadzaj go w błąd. Oczywsicie Riven buduje sie sytuacyjnie , jeśli linie przegrywasz to nie robisz AD bo tak Ci mówi mobafire albo kolega wyżej. Rób to czego potrzebujesz , jeśli w enemy team masz 3xAP + hybrydy , to raczej jasne że budujesz merce  , a nie na siłe robisz tabi . Riven to postać która świetnie nadaje sie do ogrywania ludzi , po każdym użytym Q używasz AA . wiadomo , powiedzmy tak : Jeśli wygrywasz linie 2-0 dobre CS i tak dalej , szybki bloodthrister , jeśli przegrywasz 0-2 , zagraj def sytuacyjnie , czesto to moze byc Renduin.

Opublikowano

Musisz wykorzystywać pasywę. Chodzi o to że po każdym użyciu skilla dostajesz bonusowe ad z autoataku. W praktyce wygląda to tak:

Q - autoatak - Q - autoatak - Q - autoatak Musisz też łączyć z tym combo. 

8536a44dbfa38.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

build masz ch*jowy. hydra -> buty cd -> brutalizer -> bt -> last whisper -> ga.  nie robisz żadnych omenów bo to marnowanie slotu. po każdym użyciu skilla walisz autoatak, to jest podstawa na Riven. maxujesz Q E W. jeśli chciałbyś sie nią uczyć na dłuższą mete to musisz się nauczyć cancelować animacje, ale jeśli nie zamierzasz mieć na niej 200+ rankedów, to nawet nie zwracaj uwagi na to co napisałem o animacjach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...