Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Gry świrują

Lon333ly

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj, kiedy to zachciało mi się grać w Heroes'ów III i Twierdzę: Krzyżowiec, napotkałem problem (pojawia się on w przypadku obu gier).

Włączam grę, ekran robi się czarny, już wydaje się, że obraz z gry się włączy, kiedy to od razu wywala na pulpit. Klikam więc na ikonę na pasku zadań, robi się czarny ekran - i znów klapa! pulpit! No i tak w kółko.

Jak temu zaradzić?

Za pomoc lajki

Pozdrawiam :-)

1389638202-U295319.png

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest to najprawdopodobniej wina system, pewnie masz windows 7 bądz 8, a ta gra potrzebuje xp,ka.  Nie pamiętam niestety jak to sie zmienia i wgl. ale masz kilka postów spróbuj pokombinować <zacytuje te najbardziej wiarygodne>

1.Jest prosty sposób żeby HoMM3 działał na Win7 bez problemu. Wystarczy zainstalować VMware Player, na nim Windowsa XP i aktywować akcelerację 3D (musi być XP - na innych akceleracja nie działa) i gra chodzi bez jakichkolwiek problemów. :) Na windowsowym TrybieXP gra się nie uruchamiała ale plik trybu XP można otworzyć w VMware Playerze i również powinno działać

2.nie wiem czy to robi jakąś różnice (win7 64-bit), ale w zgodnościach mam ustawione Windows 98 / Windows Me, do tego Uruchom ten program jako administrator
bynajmniej, żeby gra się nie zacięła robiłem save`y co 2-3 dni na początku, a po miesiącu problem zniknął :D nie sprawdzałem czy po odpaleniu nowej mapy trzeba będzie tak robić znowu, ale podejżewam, że tak.
a jak by problem nie zniknął, to zawsze jest save ;] pzdr

3.Ściągnijcie moda do wysokiej rozdzielczości linka nie dam bo nie wiem skąd to mam. Plik nazywa się Homm3_HD_2.82f Włączcie plik Heroes3HDsetup ustawcie sobie rozdzielczość max monitora. A w pliku Heroes3HD.exe - czyli włączenie gry - zmienić zgodność na 98/Me. Co prawda po włączeniu gry jest mały pasek u góry jakby chodziło w oknie i przesuwać obraz trzeba myszką po mapie ale działa i nie wywala do systemu. Pozdro dla wszystkich fanów:):):)

4 cytat pokaleczony ale jest on przetłumaczony <treśc idzie zrozumieć>

4 Jeśli chodzi o ustawienia zgodności, używam jako administrator w trybie zgodności z Windows 98/ME. Nawet przy tych ustawieniach czasami gdy uruchamiam grę to nie działa prawidłowo. Ale 95% czasu to robi. Zauważyłem, że często zależy od tego, co inne aplikacje mam otwarte. Na przykład, jeśli jest uruchomiony zapalić że zawsze powoduje jej defekację. Tak więc kolejna propozycja będzie upewnić się, że wszystkie inne aplikacje zamknięte.

Jeżeli to nie zadziała to:

+Jeżeli bardzo Ci zależy zainstaluj windowsa xp z 98

+Zainstaluj starsze sterowniki do karty graficznej

+Jeżeli masz mało gb na dysku na ktorym instalujesz,<np 1gb wolnego> to zwolnij z 5gb

Jeżeli to nie pomogło to nie mam zielonego pojęcia co to może byc :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...