Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego tak małe FPS'y?

KarolekNew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego mam po 30-40 FPS w grze, a mam nie najgorszy sprzęt? Jakie mogą być tego przyczyny? Co zmienić aby było więcej? 

Laptop;

RAM - 6 GB

Procesor - i3-3120M @ 2,50 GHz - 4 rdzeniowy

Karta graficzna - Radeon HD 7670M + Intel HD Graphics 4000 

64 Bity

Pomysły?

Opublikowano

Wyłącz efekty wizualne w windowsie, przeczyść komputer cc cleanerem, zwolnij troche miejsca na dysku, zmień na niższe ustawienia grafiki w lolu, wyłącz synchronizacje pionową.

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Również mam ten sam problem. Niestety, ale laptopy już tak mają, że po jakimś czasie zaczynają szwankować. Polecam zmienić ustawienia karty graficznej na wydajność (niestety ucierpi na tym grafika, ale zyskasz dzięki temu od kilku do kilkunastu FPSów).

Lenovo Y50-70

CPU: Intel® Core i7-4720HQ CPU @ 2.60GHz

GPU: GeForce GTX 960M 4GB

RAM: 16GB

Pomocnik
Opublikowano

Sformatuj komputer zainstaluj potrzebne sterowniki, synchronizacja off, razer game booster pobierz. Polecam takze win 7/8.

Mam karte graficzna 256, ram 2gb, procesor z drewna i wyciagam do 100 fps na srednich. I nie mam zielonego pojecia jakim cudem mam tyle fps.

Opublikowano

ja mam 8 letniego lapka 1,8 procesor od intela 2 gb ramu , karta graficzna zapewne sprzed średniowiecza , a spokojnie , na bardzo niskich gram przy 20-30-40 fps , ciężko sie gra ale zawsze coś . Myśle że pewien z twoich procesów jest uporczywy .

Opublikowano

Panie up, jak to sprawdzić? Dodam, że gdy zmieniam przykładowo z średnich na najniższe dalej mam tyle samo FPS, to samo jest gdy zmieniam z najniższych na najwyższe.

Opublikowano

Ziomki, ja nie chce zmieniać wymagań, tylko znać przyczynę małych fps'ów. Kumple mają wooden pc, i wyciągają po 70-80 DLACZEGO?

//edit; 

Nawet w ccleaner pokazuje mi ta Intela, może ją wyłączyć i zostawić tylko AMD?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...