Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z Catalyst Control Center POMOCY!

JeyZ

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam problem otóż odinstalowałem swoje sterowniki (nie pamiętam jakie) i zainstalowałem nowe 14.4 lecz w Catalyst Control Center nie mam opcji Przełączania Grafiki.

Mam tylko takie coś : http://scr.hu/1xh7/i29bb

Próbowałem odinstalowywać sterowniki i instalować stare, ale to nic nie dało. Potrzebuję tej opcji, ponieważ kupiłem sobie Assassin`s Creed III i nie mogę zwiększyć wydajności i gra mi się zacina.
Specyfikacja lapka gdyby ktoś chciał:
Intel Pentium B980 2x2.4ghz
4gb ram
radeon 7670m 1gb

Posiadam laptopa HP Pavilion g7.
Karta graficzna to Radeon 7670m 1gb lecz w Menadżerze urządzeń pisze Radeon HD 7600 i nie wiem co mam zrobić, proszę  o pomoc.
Piszę tutaj, ponieważ jestem nowym użytkownikiem i za bardzo nie ogarniam tego forum. 

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no to zrób jak napisałem, najpierw zainstaluj sterowniki integry a potem sterowniki dedykowanej

w pierwszej kolejności usuń wszystkie sterowniki za pomocą programu Display Driver Uninstaller , znajdziesz instalkę na google

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

skoro ty chcesz ustawiać parametry karty graficznej którą aktualnie masz wyłączoną to nie wiem jak ty sobie to wyobrażasz ! najpierw zmień grafikę na tą która ustawiasz a dopiero potem zmieniaj

najlepiej nic nie zmieniaj bo na laptopie nie poprawisz wydajności gier i tak jak na stacjonarnym sprzęcie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

no to jak widać dokładnie  nie zrobiłeś nic co napisałem, nie odinstalowałeś wszystkich sterowników, nie zainstalowałeś sterowników intele a dopiero potem sterowników ati

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

sterowniki z leshcatlabs robią dokładnie to samo co ci napisałem , kasują stare z systemu u instaluja według kolejności Intela i potem Radeona

najlepiej było użyć programu Display Driver Uninstaller  od razu , potem nie miał byś problemów z instalacją przez Windows sterowników i dopiero potem instalować catalisty które chcesz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

jemu się nawet nie chce zainstalować sterowników we właściwej kolejności , by działało wszystko jak należy stąd problemy z uaktywnieniem karty która teraz NIE DZIAŁA

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Patrzyłeś w każdej zakładce? Nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się że na laptopie z Radeonem miałem takie same zakładki, a ustawienia aplikacji były po prostu gdzieś schowane.

PS. Raczej i tak nie będzie ci działać dedyk, w połączeniu Intel HD + 7670M to standard.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

sterowniki z leshcatlabs robią dokładnie to samo co ci napisałem , kasują stare z systemu u instaluja według kolejności Intela i potem Radeona

najlepiej było użyć programu Display Driver Uninstaller  od razu , potem nie miał byś problemów z instalacją przez Windows sterowników i dopiero potem instalować catalisty które chcesz

No nie do końca, Leshcat lekko modyfikuje te sterowniki, bo z 7670M z reguły są problemy i nie chce się uruchamiać w grach - nietrudno znaleźć o tym info w internecie, zresztą sam go miałem.

Ale skoro problem rozwiązany (W SPOSÓB, O KTÓRYM ROBEM MÓWIŁ OD SAMEGO POCZĄTKU), to nieważne.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Chodzi mi o to, że wcześniej jak wciskałem na pulpicie PPM to miałem 2 opcje: Catalyst Control Center i Przełączanie grafiki

Kiedy wchodziłem w Przełączanie grafiki to mogłem zwiększyć wydajność gry i to działało.

Opublikowano

nie, nie mógłbym

masz je na stronie HP twojego modelu do ściągnięcia

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

to nie ważne

najpierw to zainstaluj sterowniki ze strony modelu, to model z integrą w procesorze najpierw instaluje się jej sterowniki a dopiero potem sterowniki katy dedykowanej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Wszedłem na stronę hp wpisałem swój model laptopa i pobieram sterowniki

okej pobrałem zainstalowałem i.... DZiAŁA !!!

RobeM, dzięki za Twoje wskazówki gdybyś nie napisał aby zainstalować po kolei to nadal bym się głowił. DZięki! :)

Opublikowano

hmm... najprościej w świecie: stery z strony hp :)

zwiększyłem wydajność assassin`s creed III i działa mi na wysokich z rozdzielczością 1600x900 więc lajt :)

No i usunąłem stery tym DDU zresetowałem lapka zainstalowałem nowe do intela, reset potem do radeona i reset no i wszytko pięknie działa

Opublikowano

nie nieważne, przyda się innym zwłaszcza program który to robi bezinwazyjnie  w systemie, kasując stare wpisy sterowników i dopisując właściwe dla danego sprzętu na którym się robi instalację :)

w sumie modyfikacja polega na dopisaniu ID urządzeń które są obsługiwane ale brak ich w oficjalnej wersji i jeszcze kilku dodatkowych tweaków podnoszących wydajność karty co wcale nie znaczy że ta wydajność akurat wzrośnie.

mi na tych sterownikach nie chce działać za bardzo laptop tak jak chcę i wbrew opiniom innych najpierw domyślnie załącza się ZAWSZE karta dedykowana zamiast zintegrowanej nawet na zasilaniu bateryjnym, czyli mam odwrotny problem niż większość na tym forum, hehe

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Tak patrzyłem w każdej zakładce, po prostu chcę aby wróciły opcje w których mogę zwiększać wydajność gier. :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...