Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Router traci połączenie

ForestSavage666

Pytanie

Opublikowano

Czesc , mój router gdy przeglądam internet, gram itd. czasem pada o co chodzi ?

Mam lapka na WI-FI i pisze tak 

<Nazwa sieci> Brak dostępu do internetu

Aby zapobiec temu problemowi muszę resetować router a jak wiadomo jak gram np. ważne spotkanie w danej grze kiepsko jest jak padnie net.

Router z TP-Link'a tl-wr340g

55aR3G.png

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko, dostawca internetu to? <Raz kiedy dostosowywałem routera ciagle mnie wywalało, czemu? bo nie dostosowałą go moja skromna firma internetowa <zabulilem 50zł> ale naprawde wątpie w to ze <mieszkam na skromnym miescie, wiec tam kazdy grosz sie liczy xD> jest to u ciebie, ponieważ to raczej wina routera.

Zacytuje najciekawsze informacje :)

1

Ja mam model TD W8901G i wcześniej również miałem takie same problemy jak Ty tj. router zrywał połączenie kilka razy na dobę, ale odkąd wymienili mi kawałek instalacji (kabla), który w newralgicznym punkcie był uszkodzony i robiło się zwarcie, wszystko chodzi jak złoto i już nie zrywa połączenia.
Trochę nie zrozumiałem, sam router działa stabilnie? Świecą się cały czas wszystkie diody? Brak jest tylko połączenia w komputerze?
Tak czy owak najlepiej jakbyś sprawdził router na innej linii.

2   Sprawdź dokładnie kabel i gniazdko telefoniczne czy aby nie zaśniedziały lub kabel jest gdzieś zagięty.Swojego czasu miałem problem z rozłączaniem i po takim sprawdzeniu wszystko chodzi bdb.Parametry masz ok.

Smutne podsumowanie:

Albo router jest zepsuty , albo masz gdzie wygięty kabelek z internetu

Opublikowano

@L0X0S K.O.M.P Jakieś gówno ''Hyperion'' i chyba wina routera bo tak samo jak patrzyłem gdzie indziej to tutaj wg. pobieranie / wysyłanie jest o wiele leprze a internet też 10Mega ( Wyniki z speedtest.net )

Ping : 26

Pobieranie :4,69 Mbps

Wysyłanie 0,90 Mbps

55aR3G.png

Opublikowano

według mnie jest to wina routera

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...