Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Małe fpsy, przy nie najgorszym sprzęcie.

gruby157

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, mam problem z fpsami w lolu, mój sprzęt nie jest najgorszy, bynajmniej patrząc na taką grę jak lol. Fpsy na początku to 60, zaraz jak przyjdą miniony 30-45 (Wszystko na low lub wyłączone), wahają się. Wszystko w środku jest wyczyszczone, nałożona nowa pasta na procesor.

Mój sprzęt to:

3 gb ram
Ge force 9800 gx2
Amd phenom 9500 quad core
Zasilacz Fsp 550W.( Markowy)

Temp obciążenia (stopnie Celsjusza)
Cpu - 25
Płyta główna 53
Grafa 70 (Wydaje się sporo, ale jak na tą kartę, to naprawdę nie ma tragedii, poza tym w moim drugim pc ta karta z tym zasilaczem, różnica tylko taka, że tam jest Amd phenom II 955 i 4 gb ram (ddr3 a tu ddr2) W lolu na najwyższych działa na 60 fps.
Tu na najwyższych też mam koło 30-40 fps :/.
Zużycie procesora podczas grania koło 5-15%
A, z inną kartą 9500 gt o wiele słabszą fpsy są te same...Windows xp 32 bit.
W biosie wszystkie 4 rdzenie procka są włączone, opcja cool and quiet - disabled.
Będe wdzięczny za każdy pomysł. Możliwe że win xp 32 bit ma problem z 4 rdzeniowym procem ?? Tym bardziej że to proce 64 bitowy ?
Ew instalować win 7 lub 8 ? Mam dostęp do Dreamsparka więc to nie będzie problem.

Opublikowano

Dobrym ruchem byłoby zainstalowanie Windows 7 (sterowniki etc.). Zmień również ustawienia karty graficznej na wydajność.

Lenovo Y50-70

CPU: Intel® Core i7-4720HQ CPU @ 2.60GHz

GPU: GeForce GTX 960M 4GB

RAM: 16GB

Opublikowano

Win 7 32 czy 64 bit? Grafika ustawiona na wydajność, ale nie sądzę aby był to problem sprzętowy gdyż na tej grafice grałem w ac3 na ultra high.

Czy może lepiej po prostu win XP 64, trochę mało ramu jak na win7 mam.

Opublikowano

Myślisz że jest to wina procesora, a nie jakiegoś konfliktu system - sprzęt ? Mój kolega spokojnie na core 2 duo t7300 wyciska 60 fps .

A temperatura w Hw 38 C

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...