Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Która postac lepsza? Tristata-Veigar-Cho'Gath

Bartigab

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Która postac lepsza? Tristata-Veigar-Cho'Gath?
Pytam tych którczy sie znaja na tyhc postaciach :)! Za odpowiedzi dziekuje i polecam dobre odp! :)

Opublikowano

Wszystkie z tych postaci poza metą bo słabe.

Ewentualnie możesz mainować Veigara bo on ma potencjał ale brak mu mobilności.

Tristana jest chyba najsłabszym adc w early bo dopiero w late pokazuje pazur.

A Cho? To zwykły tank i nic nie robi w late w porównaniu do Nasusa/Trundla.

Jakbym miał wybierać to brałbym Veigara. Scarra całkiem nieźle nim gra więc poszukaj jego gierek. 

Opublikowano

Cho'Gath jest tanky na Topa, od biedy na junglę, słabo, ale jednak. Cho'Gath ap tank i nie do zabicia po 6 lvl'u. Vegiar mider, mocny champion ze względu na jego pasywkę i stackowanie Q + klatka i ultimate, ale jeśli zepsujesz skilla z klatką, padniesz raz dwa. Łatwo go zdjąć, np. Akali czy Katariną. Tristana dobry champion, ale jej plejsy zaczynają się od ulti + statick i BT. Średni ADC, są lepsze picki. Jeśli chcesz dobrego topera, polecam Cho'Gatha, póki co mocny, do tego na midzie Veigar, słaby ale coś tam ugra. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Cho'Gatha to bym sobie całkiem odpuścil w late nic nie robi, jak pisał tam up, veigar i tristana spoko champy, nimi o niebo łatwiej coś ugrać ^^

Opublikowano

Chogath dysponuje w late dobry cc a trafienie z q w adc pomoga dotrzeć do niego członkom drużyny, do tego aoe silence na 2s bodajże więc nie wiem czemu niby nic nie robi.

Opublikowano

Zaraz zaraz... Tristane możesz dostać za darmo ? Chyba, że ją masz i zastanawia Cie kogo mainować TO ! 

Wydaje mi się, że Cho będzie spoczo. W patchu 4.9 chyba dostał przyjemniackiego buffa. Ma dużo CC, a na 6stakach... Tons of HP :D Troche jak malphie: Ap tank z tym, że on może być twardszy i mieć większy dmg :) Silenc, który rzucony dobrze powoduje ból na oczach APC :D Polecam jak najbardziej. Osobiście grałem nim kilkanaście gier, ale nie lubie grać na topie jakoś bardzo więc nie zabieram się za jego mainowanie.

Opublikowano

Myślę, że Tristana będzie najlepszym wyborem... Jest mobilna, ma pokaźny dmg, łatwa w opanowaniu, przyjemnie się nią farmi i wcale nie jest out of meta jak tam znawcy wyżej mówią(w diamencie nawet nią grają). Jedynymi minusami Tristianki jest to, że ma manożercze skille i słaby mid game, ale za to w late kosi :3(z 4 quadry i 1 penta na tristiance zaliczyłem) ;)

graphic.png

Opublikowano

Cho'Gatha to bym sobie całkiem odpuścil w late nic nie robi, jak pisał tam up, veigar i tristana spoko champy, nimi o niebo łatwiej coś ugrać ^^

Padłem :D. Skoro w platynie można nim wycarrować grę bez większego problemu przy 50 minutowym matchu, to chyba coś robi :D

­azYIWDl.png

Opublikowano

Ja bym powiedział tak - cho'gath - postać która wyżej niż gold się nie sprawdzi, chyba, że z określonym team compem, ma duży dmg, jak uda mu się trafić q, bo jak nie, to do nikogo nie dojdzie i będzie robił za niezniszczalną ściane dla wrogiego teamu ( co mimo wszystko, jest w miare dobre;) ), a uniknąć jego q bardzo łatwo, a więc jak nie mamy ogarniętego teamu to mamy lipe wyżej niż w goldzie, bo wszystko unikną, z teamem to chociaż można złączyć cc'ki i cho napewno trafi i kill jest.
Veigar nawet dobra postać, ale trzeba grać bezpiecznie, nie jest mobilny, do adc w tf bardzo trudno mu będzie dojść i będzie musiał spalić flasha albo zajść go z boku/tyłu ( a jak mu się już uda to gg ), dobra postać ze względu na swój ogromny stun ( taka lepsza o wiele klatka thresha ), dmg z dupy, uzyje q+w na adc i r na apc i oby dwoje lezą :D, no i generalnie nawet dobra postać, nie wiem dlaczego nią tak mało grają ( może teraz znowu zaczną, skończyla się meta assasynow )
No i Tristana, średniawy ADC, wszystkie przeliczniki ma AP, fakt, że dostaje 2-razy większy att speed z Q, i ma zasięg 700+ oraz trudno jej cokolwiek zrobić, to musi się wyfarmić, jak uda jej się zdobyć dmg, to jest niepokonana, w do ucieczki, r do ucieczki i w tym samym czasie caly czas nawala z q i wszystko co sie rusza zabija, no ale trzeba miec ten dmg najpierw trzeba miec.

Aha, no i jaka postać lepsza - ja bym wybrał veigara, fajna postać, troche nudno się gra, ale chyba chcesz wygrywać, bo jak po prostu chcesz aby gra byla ciekawa, to nie jest dobry wybor;) - mi osobiscie wiecej funu z gry dał cho'gath.

Pewnie zrobiłem jakieś błędy, ale jak możecie to mnie poprawcie ( może coś źle napisałem, albo po prostu jestem noobem ;) )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...