Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z aktualizacją win 8.1

Breejg

Pytanie

Opublikowano

Witam. Od pewnego czasu (miesiąc, dwa) mam problem z zaktualizowaniem win 8.1. 

Zacznę od początku. Raz wyłączając komputer miałem aktualizację, wszystko normalnie jak zwykle, tylko nagle zatrzymała się na 75%, następnie tak stała przez 10-20min. Potem komputer się uruchomił ponownie i wyskoczyło "Nie można ukończyć instalacji aktualizacji. Wycofywanie zmian. Nie wyłączaj komputera." i ten komunikat trwa gdzieś z 30-40min. Następnie komputer uruchamia się ponownie i mogę się zalogować. Cały proces trwa ok. 1h 30min. I wyskakuje 3-4 razy w tygodniu. Próbowałem prawie wszystkiego : cofnięcie do stanu poprzedniego stanu, usunięcie i wyłączanie antywirusa lub zapory. Szukałem w Internecie nic nie znalazłem. Chciałem sformatować albo sformatować (jednak zostawiając dane), bo jest taka opcja w win8. Ale proszą mnie o danie płyty, a ja tą płytę gdzieś schowałem i nie mogę znaleźć ;/ i nawet nie pomyślałem, że będzie mi w ogóle potrzebna. Jednak nie wiem czy tak działa, ale jakbym ściągnął z internety win 8.1 i dał na płytę i ją bym włożył, by tak zadziałało? Proszę o szybką pomoc. Dziękuje za wszelkie porady.

tumblr_ok78drcWS41vehwx3o1_500.gif

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

skoro nie oryginalny system to masz rozwiązanie, wcale nie musi być uaktualniony, wykryte komponenty systemu nie są zgodne z oryginalną aktywowaną wersją

najlepiej być zalogowanym przy takiej operacji do konta online systemu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Tak, ale ta aktualizacja jest wkurzająca, można przynajmniej ją zatrzymać? Albo, żeby już sie nie pokazywałą?

Opublikowano

Procesor:
Intel Core i5-4440 /3.1GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/

Płyta główna:
MSI B85-G43/ Intel B85, LGA 1150

Pamięć RAM:
Crucial 4GB 1333MHz CL9 Ballistix

Dysk twardy:
Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda

Karta graficzna:
Gigabyte GeForce GTX 650 Ti OC Boost 1GB DDR5 192bit (1032/5000)

Opublikowano

widocznie masz takiego rzęcha że już nie chce się instalować.. ;) 

to typowy objaw dla sprzętu który w jakimś stopniu nie jest kompatybilny z nowym systemem, czy da się naprawić to nie wiem bo to działa na zasadzie wczoraj się zainstalowało, a dzisiaj już nie chce ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Tutaj to ze masz nowy komputer nie ma najmniejszego znaczenia, problem lezy prawdopodobnie w sprzecie i ciezko bedzie cos tutaj zrobic.

Mozesz sprobowac wyczyscic system poprzez wbudowana funkcje, moze wtedy cos podziala.

A tak wgl system orginalny? Bo jesli nie to sie nie dziw czemu nie chce sie zaktualizowac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...