Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasze Ulubione Książki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo podawajcie tytuły i krótki opis waszych ulubionych książek i co aktualnie czytacie.

Jak narazie nie mam ulubionej książki bo wcześniej mało czytałem :huh:

Aktualnie czytam : Paktofonike

''Dramatyczna opowieść o najważniejszym zespole hip-hopowym w Polsce. Rozgrywająca się w Bogucicach i Mikołowie oraz w rzeczywistości medialnej historia Magika, Rahima i Fokusa, czyli trzech być może najbardziej charakterystycznych reprezentantów swojego pokolenia i czasów transformacji. Prawdziwych bohaterów naszych czasów.

Nieznane dotąd fakty, wydarzenia, anegdoty, interpretacje, które rzucają nowe światło na dzieje autorów kawałka „Jestem bogiem". Na kanwę fabularną składają się przede wszystkim ukazane z perspektywy Rahima oraz Fokusa dzieje życia i samobójczej śmierci Magika - najbardziej wyrazistej postaci polskiej kultury przełomu wieków.

Tom bogaty w materiał wizualny, którego do tej pory nie znali fani, m.in. skany zeszytów z tekstami Magika i Rahima, fotografie rodzinne, klatki z niepublikowanych filmów. Efekt kilku lat pracy faktograficznej i literackiej Macieja Pisuka''

Jestem dinozaurem

Użytkownik od 22 wrz 2007
Opublikowano

Przyznam się szczerze że książek nie czytam ale za to komiksy uwielbiam czytać a szczególnie mangę.

- death note

- soul eater

- naruto

- bleach

18101299.png

Opublikowano

Też czasem mange czytam (raz na miesiąc)

a co do książki to aktualnie kończę ostatnią część Sapkowskiego ^.^

Być zajebistym...

Opublikowano

Ja tam zawsze lubiłem czytać Harrego Pottera, przeczytałem wszystkie książki, nawet po kilka razy, mój rekord to ok. 900 stron w ~20 godzin ;)

Do tego Władca Pierścieni Tolkiena(i inne jego książki). Książki braci Strugackich(tych od S.T.A.L.K.E.R.A, dokładniej Piknik na skraju drogi).

Oraz inne powieści/opowiadania fantastyczne.

Po za tym manga, szczególnie Naruto, anime nie ma porównania do mangi.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Aktualnie czytam Hobbita. Stwierdzam iż jest to poje**** w kosmos książka w której autor opowiada jak hobbit idzie przez 10 rozdziałów przez las póżniej 2 rozdziały walczy ze smokiem i kolejne 10 rozdziałów wraca do domu przez las. Ja nie wiem jak ministerstwo edukacji może dodać taki bezsens do spisu lektur. Moim zdaniem oni mają wyje**** na lektury które dają i nawet ich na oczy nie widzieli <_<

icecubea.png

Opublikowano
Ja nie wiem jak ministerstwo edukacji może dodać taki bezsens do spisu lektur. Moim zdaniem oni mają wyje**** na lektury które dają i nawet ich na oczy nie widzieli <_< [/quote]

Zgadzam się nieraz książki są tak wyjebane dry.gif

chejka.jpg

sygna i avek by Pro_Ronon

Do Mateq Xantera owend! i całej reszty jeżeli myślicie że się tym przejmuje to jesteście śmieszni

Opublikowano

Ja tam uwielbiam czytać ale teraz zbytnio czasu nie mam.

Min:

Serie:

Eragon,Siewca burz,Ostatni legion

I wieeeele innych,tyle tego było że tytułów nie pamiętam =O

Fantastyka <3

\m/ \m/

GG: 9261310

Opublikowano

Ja tam czytam bardzo dużo,

Moje ulubione książki/ serie

- Wampiraci (seria)

- Zwiadowcy (seria)

- Harry Potter (5 część, 948stron w 11 godz 21 min)(seria)

- Ulysses Moore(seria)

- Hobbit(pojedyncza)

- Władca Pierścieni

- Krzyżacy (2 tomy)

- Wiedźmin(seria)

- Tunele(seria)

- Kroniki Waresdone(seria)

- Dziedzictwo (seria np. Eragon)

Poza tym jeszcze czytałem setki innych, ale te są najlepsze

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z