Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Diablo 2 Problem z kontem.

WujekFafer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem z Diablo 2, że gdy chce założyć nowe konto na battle.net (w diablo, nie na stronce) pisze mi ciągle że wszystkie nazwy są zajęte.

Nie było by to o tyle dziwne gdyby nie fakt że nawet "waląc głową w klawiaturę" wciąż pisze że taka nazwa już istnieje.

Nie wiem o co może chodzić. Szukałem w internetach z 2 godziny czegokolwiek na temat tego co może być przyczyną.. Bezskutecznie niestety..

A teraz konkrety:

Grę mam zainstalowaną za pomocą downloadera battle.net'u (po aktywacji klucza na koncie strony internetowej battle.net). Diablo 2 jak i dodatek oczywiście.

Rejestry z bramkami battle.net'u raczej też mam dobre gdyż je także "wgrywałem" na nowo.

Nie wiem co może być przyczyną...

Mam windows 8.1 jakby to miało w jaki kolwiek sposób pomóc :O

Czekam na szybką odpowiedź i z góry dziękuje

Opublikowano

Jeżeli chodzi ci o konto na battle.net (stona internetowa) to takowe posiadam (przecież jakoś tą gre ściągnąć musiałem..).

Jeżeli chodzi ci o battle.net w grze (przycisk "battle.net" w menu diablo 2) to jest to właśnie wyżej wymieniony problem z zajętymi nazwami konta.

A jeżeli chodzi ci o założenie konta na battle.net (w grze), porzez battle.net (stronka), to nie próbowałem tej opcji, i jeżeli To jest właśnie to o co Ci chodzi to prosiłbym o wytłumaczenie jak to zrobić.

Dodam iż kontem ze "stronkowego" battle.net'a do diablo nie wejdę gdyż email jest zbyt długi

Opublikowano (edytowane)

Sposób bez sensu..

Przykładowo na gmaila potrzeba nazwy konta z min. 6 znakami, a dodając do tego @gmail.com mamy już ponad dozwoloną ilość znaków przy wpisywaniu nazwy użytkownika.

Takie wp.pl ma to do siebie że tam wszystko lubi przychodzić wiekami więc też nie za bardzo mi się to widzi...

P.S. konto na battle.net (na stronce) założyłem dopiero dzisiaj gdyż nie miałem możliwości instalacji gry z płyty..

No ale jak to mówią.. Lepszy rydz niż nic... Sprawdzę czy to działa i napisze czy udało się rozwiązać problem

Tymczasem prosiłbym o jakieś inne rozwiązania jeżeli takowe znasz

@edit: No niestety opcja z zalogowaniem się do diablo poprzez stronkowy battlenet też nie działa (ani w przypadku logowania, ani w przypadku zakładania nowego konta)

Edytowane przez WujekFafer
Opublikowano

Reinstal gry na pewno nie pomoże gdyż wszystko było wczoraj zainstalowane poprawnie wraz z najnowszym patchem ze strony blizzarda

Do suportu też pisałem i czekam na odpowiedź..

No, skoro to wszystko co mogłeś zrobić to nie zostaje mi nic innego jak podziękowanie i dalsze przeczesywanie google

Tak więc dziękuje i na razie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawdź jaką masz bramkę ja miałem jakąś inną niż Europa i też były wszystkie nicki zajęte :P

Jeśli pomogłem daj + ;)

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...