Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy dokupienie Ramu w tym wypadku zwiększy moje fps ?

KxMxL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ! 

Chcę przedstawić wam swój problem i proszę nie ignorujcie/krytykujcie tego ;p Chodzi o to że w LoL'a grałem na laptopie i miałem po 60 fpsów. Tylko laptop mi sie zepsuł a naprawa wyjdzie mnie dużo. Więc na razie postanowiłem zagrać na komputerze. Tylko problem jest taki że mam tam 20 fps o_O, zaraz wymienie wam wszystkie te dane co mam na kompie czyli procesor itd:

Procesor: Intel® Pentium® D CPU 2.66GHz   2.68GHz

Zainstalowana pamięć (RAM): 1,00 GB

Typ systemu: 32-bitowy system operacyjny

Windows 7 Ultimate.

Wiem że w kij słaby komputer ale bez krytyki, mam go z komunii jeszcze xD, i tutaj jest moje pytanie na które oczekuję odpowiedzi. Czy jak dokupie 2 GP RAMU to czy moje fps sie zwiększą ? Jeżeli tak to mniej więcej o ile . Bardzo prosze o tą odpowiedź, i żeby była jednoznaczna bo inni mówią tak, inni nie. I w tych internetach to sam sięjuż pogubiłem  :D Aha i jeszcze jedno takie dodatkowe kto się w tym orientuje. Bo niby nowa mapa summoner ma mieć mniejsze wymaganie na grafike ale brać więcej ramu czyli jak dokupie ten ram i wyjdzie nowa mapa to jeszcze więcej fpsow bd miał czy nie ?? :D

Opublikowano

Może coś ci podskoczą te fpsy ale może lepiej zainwestować w tego laptopa? Ta mapa wyjdzie dopiero za miesiąc, a w tego rupiecia nie ma co kasy marnować. Wgl chyba windows ma troszecke wyższe wymagania żeby chodził płynnie?

Jak już musisz inwestować w tego kompa to zmień na win xp, bo ma mniejsze wymagania.

Opublikowano

Okej, czyli mógłbym zrobić tak że, przy okazji oczyścić cały komputer. W sęsie załatwić sobie płytke z windowsem xp, zainstalwoać go, i sterowniki i to też mi pomoże ?

Opublikowano

Okej, czyli mógłbym zrobić tak że, przy okazji oczyścić cały komputer. W sęsie załatwić sobie płytke z windowsem xp, zainstalwoać go, i sterowniki i to też mi pomoże ?

Masz 32 bitowego windowsa, nie wejdzie ci więcej niż 4 GB RAMu. XP zjada mniej zasobów niż 7, ale - nie oszukujmy się - ma ponad 12 lat, jest 10x bardziej niestabilna niż 7 i podatna na wirusy. Radziłbym ci kupić/ściągnąć 64-bitowego windowsa 7 i wepchnąć co najmniej 6 GB RAMu. Wszystko pójdzie wtedy płynnie.

Tak wgl to jak ci ten komputer działa, u mnie sam Windows zjada 1.5 GB RAMu

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

Mogę się dołączyć ? 

Mój sprzęt:

Intel® Pentium® Dual CPU E2220 @ 2.40GHzntel® Pentium® Dual CPU E2220 @ 2.40GHz

9500 gt

windows 7 64 bit

mam 2 gb ram mam zamiar dokupic sobie 2 zeby miec 4 gb ram.. pomoze cos ?

DAJE LIKE ZA POMOC ! A TY ?

Opublikowano

Inwestycja w laptopa będzie najlepsza. Ja też mam chujowego kompa kilka lat już jest nawet gorszy od tego mam po 10-15 fps i gra działa płynnie

WTF

Napraw lapka i będzie zajebiście ;) Tu nie ma co inwestować. Mojego PC też nic nie uratuje, PS4 mi chyba tylko ratuje honor zajebistego gracza :D

3d10a40e96e20.png

Opublikowano

Mogę się dołączyć ? 

Mój sprzęt:

Intel® Pentium® Dual CPU E2220 @ 2.40GHzntel® Pentium® Dual CPU E2220 @ 2.40GHz

9500 gt

windows 7 64 bit

mam 2 gb ram mam zamiar dokupic sobie 2 zeby miec 4 gb ram.. pomoze cos ?

Masz słabą grafe (jeśli chcesz full detale i 60fps), 256MB 128bit. Ale 4GB by się przydało dla win7 z pewnością.

Do informacji wszystkich: Win7 jest mniej wydajny od Win8

Co do tematu; 1gb ram to chyba tylko dla xp..

Hejo

Opublikowano

Witam wszystkich ! 

Chcę przedstawić wam swój problem i proszę nie ignorujcie/krytykujcie tego ;p Chodzi o to że w LoL'a grałem na laptopie i miałem po 60 fpsów. Tylko laptop mi sie zepsuł a naprawa wyjdzie mnie dużo. Więc na razie postanowiłem zagrać na komputerze. Tylko problem jest taki że mam tam 20 fps o_O, zaraz wymienie wam wszystkie te dane co mam na kompie czyli procesor itd:

Procesor: Intel® Pentium® D CPU 2.66GHz   2.68GHz

Zainstalowana pamięć (RAM): 1,00 GB

Typ systemu: 32-bitowy system operacyjny

Windows 7 Ultimate.

Wiem że w kij słaby komputer ale bez krytyki, mam go z komunii jeszcze xD, i tutaj jest moje pytanie na które oczekuję odpowiedzi. Czy jak dokupie 2 GP RAMU to czy moje fps sie zwiększą ? Jeżeli tak to mniej więcej o ile . Bardzo prosze o tą odpowiedź, i żeby była jednoznaczna bo inni mówią tak, inni nie. I w tych internetach to sam sięjuż pogubiłem  :D Aha i jeszcze jedno takie dodatkowe kto się w tym orientuje. Bo niby nowa mapa summoner ma mieć mniejsze wymaganie na grafike ale brać więcej ramu czyli jak dokupie ten ram i wyjdzie nowa mapa to jeszcze więcej fpsow bd miał czy nie ?? :D

ostatnio na reddicie typek zrobil porownanie :) na starej mapce 5v5 mial 20 fps na nowej 29 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...