Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z cuboidem (komendy nie są dozwolone w tym regionie)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam survival ze spawnem za którym jest jeden region, drugi region jest do czarnej linii (od tamtąd zaczyna się budowanie) i cały świat (__GLOBAL__). Instaluje dużo pluginów do których jest dużo komend dla graczy i za każdym razem muszę wpisywać od początku /rg flag nazwa allowed-cmds /login /l /reg.....  Chcę żeby domyślnie było pozwolenie na wszystkie komendy, jak to zrobić? I mam jeszcze drugą sprawę: Zrobiłem portale za pomocą multiverse portals i jak jestem adminem to normalnie działają, a jak wchodze na zwykłego gracza to nic sie nei dzieje po przejsciu przez portal

Opublikowano

Wpisz /rg flag __global__ blocked-cmds (wszystkie zablokowane komendy się usuna). Zobacz w permissions czy nie ma o tym słowa.

Z portalami nie pomoge, bo nie interesuje się tym pluginem :D

Opublikowano

Dzieki wielkie :D Ale mam jeszcze 1 pytanko: czy jak zainstaluje jakikolwiek nowy plugin to gdzie znajde permissions dla normalnego gracza?

Opublikowano

Na bukkit.org wszystko jest po angielsku. Zakładka permissions.

Kolega wyżej podał przykład tłumaczysz sobie i na logike :D

Albo poszukaj w google masz wtedy po polsku

Opublikowano

ej ale czy dobrze rozumiem jak samemu chce bez sprawdzania zrobić to czy na przykład jak mam komende "zastaw" w pluginie "lombard" (sam wymyśliłem nazwy) to czy w permissions wystarczy wpisać lombard.zastaw?

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngyero1234
Nie zawsze każdy plugin jest taki sam,ale ma tak zwaną
dokumentacje gdzie jest opis pluginu,uprawnienia,kod pluginu, i inne. Każdy plugin ma inne uprawnienia wiec wszystko trzeba czytać lub pisać do mnie lub na forum :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...