Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z nauczycielem od historii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, sporo razy wypowiadałem się w tematach tego typu, lecz każdy jest mądry, jak nie ma żadnego problemu xD. Aktualnie jestem w 2 klasie gimbazy. Mój nauczyciel od historii prowadzi jakieś dodatkowe zajęcia dla "wybranych". Niby obowiązkowo trzeba w nich uczestniczyć od 1 klasy jeżeli w podstawówce miało się jakieś tam dobre oceny z historii. W 1 klasie uczęszczałem na te zajęcia, lecz w 2 są one w tym samym czasie co zajęcia w-f, więc jestem zwolniony z wf i muszę na te zajęcia chodzić, problem w tym, że ja wolę  w-f. Od jakichś 3miesięcy przestałem chodzić na tą historię, nic nie mówiąc nauczycielowi. w zeszłym tygodniu wziął mnie na rozmowę, i powiedział, że będę miał obniżoną ocenę z zachowania, bo lekceważę jego przedmiot, ja odpowiedziałem, że wolę chodzić na w-f, a ten zaczął się drzeć, że nie mam prawa wyboru, że muszę chodzić i koniec... Potem za plecami obgadywał mnie, że jestem "bezczelnym chamem". Teraz mści się na mnie, pyta mnie częściej niż innych, stawia gorsze oceny, i co gorsze, zapowiedział (nie wprost) że dalej będzie to robił. I co ja mam zrobić aby się ode mnie odczepił ? Nie będę na te zajęcia chodził, bo nie chce i tyle. Byłem u wychowawcy lecz z nim też się nie dogadam bo jak wiadomo nauczyciele trzymają się razem. W tym roku to już nie ma problemu, ale w 3 klasie też są te zajęcia, i nie wiem jak się z nich wypisać ? Rozmowa z nim jest taka jak bym był jego niewolnikiem, a on robi łaskę, że mnie słucha, a potem mnie poniża.

Opublikowano

Do rodzicow z tym... On nie ma prawa tak robic :D

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

W programie musisz mieć ileś tam godzin tygodniowo historii i w-f i te przedmioty nie mogą wzajemnie siebie wykluczać.Jeżeli są to lekcje dodatkowe i nie chcesz na nie chodzić, to poproś rodziców, żeby przemówili się z tym nauczycielem historii.Innej opcji nie widzę.Z nauczycielem raczej sam nie wygrasz.

Opublikowano

Opowiedz to rodzica a jak to nie pomoże to podam ci numer do Norisa i on rozwiąże sprawę.

Możesz tez pójść do dyrektorki lub zmień klasę lub szkole.

"Jeżeli coś chcesz, to powiedz, i tak tego nie dostaniesz"

Opublikowano

Powiedz mu, że jest pierdolonym chamem, po czym idź do rodziców i opowiedz o całej sytuacji (nie mówiąc o tym, że go wyzwałeś). Pójdziesz z rodzicami do dyrekcji i opowiecie o sprawie, dyrcio wezwie pana od histori i prześladowca (zapewne) powie, że go wyzwałeś. Spójrz się na niego wytrzeszczonymi oczami jak Balotelli i powiedz, że wymyśla, bo nie ma jak się bronić.

Jak wyżej (wirująca pięta pod oko)

#3 (Sprawdzony i polecany przez moją osobę sposóB)

Idź z tym prosto do dyrektora ;D

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

Opublikowano

Jeśli te zajęcia są poza lekcyjne i na dodatek w czasie Twoich lekcji to nie miał prawa kazać Ci tam chodzić. Dyrektor to jedyna rozwiązanie, choć powiem Ci, że ciulowego masz wychowawce jeśli stanął za innym nauczycielem, a nie za Tobą. 

Opublikowano

tez  chcialbym miec takiego nauczyciela, znając siebie rozmowa z nim dobrze by sie dla mnie nie skonczyla :<

##

idz do dyrektora najpierw sam jak nic nie zdziałasz to z rodzicami a jak to i tak nic ni zdziała zawsze możesz się udać do przełożonego dyrektora, tylko nagraj jak z nim rozmawiasz choćby i nawet

<>

Opublikowano

@VoxirDesign

Bierz "krula" koran mekka z avatara ze sobą i idziemy mu napitolić ;)

@topic

bierz kij bejsbolowy, kolegów (o ile masz), Pana od wf i idźcie go postraszyć wraz z nauczycielem od wf :D.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Jak była już u cb rada pedagogiczna, to ci nic nie zrobi. Nawet możesz do niego powiedzieć spierdalaj pan. A jak nie to do rodziców z tym idź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...