Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] 2 pytania.

xMedzik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Gram zazwyczaj mid/top/jungle i tu moje pierwsze pytanie

Co kupić na te pozycje myślę nad:

Renektonem, pantheonem, singedem, gragasem, eliską, vi, j4, zedem, vladem, irellią i shywaną. Poproszę o +/- tych postaci. + wasze propozycje.

Teraz drugie pytanie czy mój main ze starego konta jest w mecie? Chodzi oczywiście o ślepego mnicha(Lee sina)

Opublikowano

Pantheon:

+harras,

+stun,

+bardzo przydatny ult, możesz nim gankować innych oraz uciekać z miejsca zagrożenia,

+mały cd na skille,

+duży burst, jedna z silniejszych postaci,

+pasywka(blok),

+kontruje wiele toperów,

+możesz nim grać na topie/jungli/midzie.

-mana, dlatego polecam startować z niebieskimi butelkami + potki red/blue.

Co do Lee, to jak najbardziej tak. Jest to jedna z silniejszych postaci w early game.

Opublikowano

Lee Sin dalej w mecie, dalej dobry, oczywiście jeśli nim umiesz grać, ale skoro był to Twój main, to tak.

Pantheona znerfili, singed jest dobry w mid/late (a teraz gry wygrywa się do 25 minuty zazwyczaj),

co do elise, są lepsi junglerzy obecnie, chociażby właśnie VI.

Zed dobry na mida, aczkolwiek raczej na midzie bardziej sprawdzają się postaci AP, obecnie Syndra, Orianna, Kayle, Annie.

Na Topie dalej Renekton, Tryndamere.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

@554461402688252517908.png Upss

Co do AP postaci mam mieszane uczucia. Kayle gram sytuacyjnie na topie natomiast orianna to dla mnie czarna magia zazwyczaj jak nią gram mam stary 2/5/25 czy coś takiego. Osobiście wolę postacie AD na midzie Ew hybrydy akali/kata/nidalee

Opublikowano

@xMedzik bo orianna to nie jest assasin

Nidalee jest dobra w poke i early game, później ssie, bo wystarczy jej dzidę uniknąć.

Najlepsza będzie Akali z tych wymienionych, ponieważ trudniej ją zabić niż Katarinę.

Jeśli jesteś w jakiejś niższej dywizji, to możesz zobaczyć LeBlanc. Nie banują jej aż tak często, a linię łatwo się wygrywa. W TF dobra, bo fokusuje ADC + ma mały cooldown na skillach, więc może pomóc od razu rozprawić się z resztą. Bardzo mobilna.

Co do mida, to jeszcze Mordekaiser - ma dobrą pasywkę, którą trzeba najpierw zbić, żeby coś zrobić, przez co przykładowy assasin niekoniecznie wiele mu zrobi.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

LB mam. Na rankedach ciągle banowana i nie czuje się pewnie grając nią.

Co do dywizji mam G5. Akali również mam i tak jak pisałem czasami nią gram niestety gdy trafię na ogarnietego talona/diane czy nawet Kate której ulta nie przerwę jest po grze.

A co do Morde jakoś nie przekonuje mnie ta postać.

Opublikowano

Zeda nie warto bo ciężko ogarnąć. Na topa polecam Jax tani i dobry a mid hmm.. yasuo dobry ale jak wolisz obrażenia magiczne to ziggs

"Niewidzialne ostrze niesie śmierć"

„Pogódź się z cieniem... lub zgiń w ciemnościach.”

Opublikowano

Polecam Ci Gragaska obecnie jest w stanie grać na każdej pozycji oprócz adc

Plusy:

-Sustain

-High damage z możliwością zadania krytycznych obrażeń z Q

-Stun + knockback

-Nie aż tak duże mana koszty

-Przez swoje E jest dość mobilny

-%Dmg z W.

Jeden jedyny minus:

-Nie jest range :D

­azYIWDl.png

Opublikowano

Lee Sin dalej w mecie, dalej dobry, oczywiście jeśli nim umiesz grać, ale skoro był to Twój main, to tak.

Pantheona znerfili, singed jest dobry w mid/late (a teraz gry wygrywa się do 25 minuty zazwyczaj),

co do elise, są lepsi junglerzy obecnie, chociażby właśnie VI.

Zed dobry na mida, aczkolwiek raczej na midzie bardziej sprawdzają się postaci AP, obecnie Syndra, Orianna, Kayle, Annie.

Na Topie dalej Renekton, Tryndamere.

Pantheona znerfili bardzo śmieszne tylkow  early na 1lvl wali z dzidy po 100 i może rzucić ok. 8 bez mikstur many/itemów.

Vi :

Q - duży zasięg ,duży dmg

W - procentówka hp,szybki clear jungli

E - Clear jungli ,uderzenie ,dmg

R - Vi ( tylko kilka z całej ligi czempionów potrafią to zatrzymać ) po prostu rzuca się w stronę przeciwników ( ADC/APC ) jeśli twój team ogarnie to GG :).

P - Daje shielda ,po użyciu skillów.

47990292595971448862.png

Opublikowano

Zeda nie warto bo ciężko ogarnąć. Na topa polecam Jax tani i dobry a mid hmm.. yasuo dobry ale jak wolisz obrażenia magiczne to ziggs

Człowieku czy ty umiesz czytać? Nie gram typowymi apkami.. Jaxa i yasuo. mam.

A co do zeda to lubię trudne postacie. :]

Opublikowano

Polecę dziś Olafa oraz Renektona fajne postacie, w dzisiejszych czasach nie sa zbyt popularne ale warte uwagi :)

Olafa mam a nad renkiem się zastanawiam.

Opublikowano

Moim zdaniem kazdy jest w mecie:p i smialo bym gram mniszkiem

Kupiłem go sobie ostatnio za rp i zajebiste plejsy wychodzą. :p niby trochę się zmienił bo już się spiritstonea nie składa i ma trochę większy cd na w Ale nadal op :D

Opublikowano

Zed był fajny kilka miesięcy temu, teraz jest strasznie przeciętny. Elise jest prawie bezużyteczna. Więc przy tych postaciach skłonny byłbym wziąć Irelię, która jest łatwa do opanowania, a sieje postrach, tudzież Vlada, którym również łatwo można dużo ugrać.

Opublikowano

Irelia.

+ poke

+ aoe ult

+ slow/stun

+ hp steal z W

+ true damage

+ doskok

Opublikowano

Olafa mam a nad renkiem się zastanawiam.

To zastanów nad nim konkretnie całkiem fajny bohater, ale jak ktoś tu polecał Irelię - to tak ja odradzam.

Opublikowano

Polecam.shena

Fajny.poke.farma.tez.ok.a.gdy.ktos.sie.wbija.pod.wieze.albo.jest.blisko.to.E.i.masz.killa:)

Sam.go.mainuje.i.polecam.mimo.ze.malo.grany

79160594027661829163.png

Opublikowano

Shaco, hidden op ubber pro - potrafi zgnoić przeciwnego junglera zabijać go w własnej jungli, pacynki i super ganki z Q. 

PMK3yt4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...