Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zalany note 10.1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie.

Siostra wylała mi przypadkowo wodę z kubka na tablet (ostatnio same nieszczęście, najpierw pęknięte słuchawki, a teraz zalany tablet ...).

Wracając do rzeczy. Tablet wytarłem ścierką i niby było wszystko w porządku. Działą normalnie itp. Po kilku godzinach zauważyłem, że przednia i tylna kamerka jest tak jakby w pianie o.O. Tylna kamerka jest już w porządku jednakże na przedniej powoli już schodzi ten efekt.

Również z zauważeniem tych dziwnych kamerek przestał działać dźwięk. raz działa, a raz nie .. Przycisk power przez jakąś godzinę restartował mi tablet. Teraz jest już w porządku.

Aktualnym problemem jest ten dźwięk. Raz jest, a raz go nie ma. Wygląda jakby powoli dochodził do siebie.

Jeszcze aktualnym problemem jest to, że jak mocniej przyciskam ekran to zmienia mi się głośność.

Tablet nie ma gwarancji i był otwierany przeze mnie (teraz), by go lekko podsuszyć. Suszy się naturalnie sam z siebie. Aktualnie jest on zamknięty i wyłączony. Leży na parapecie nad grzejnikiem w temperaturze mniej więcej pokojowej.

Są szanse, że naprawi się sam z siebie powoli po kilku dniach? Wysuszy się i będzie działać normalnie?

Czy są jakieś serwisy (w razie braku pozytywnych rezultatów)(najlepiej w Warszawie), które byłyby w stanie za opłatą naprawić tablet?

Proszę o pomoc ;c

@Edit jest już dźwiek, ale lekko wariuje.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Nigdy nie susz suszarką. To taka mała przestroga. Ja polecam wyjąć baterie i do ryżu na 24 h. Robi się to od razu po zamoczeniu urządzenia, ale może coś pomoże. Ryż dobrze wchłania wodę.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Akurat baterii nie jestem w stanie wyjąć. Jest otoczona tymi dziwnymi paskami (nie znam się) i porządnie przykręcona.

Oczywiście wiem, że suszarka to głupi pomysł.

Tablet wygląda na sprawny już w 90%.

Jedynym problemem jest guzik power. Nie mogę go używać, gdyż przez niego tablet dostaje świra (wyłącza się i taki dziwny co 3 sec restart się robi przez kilka minut ..).

Do odblokowania używam rysika. Nadal randomowo znika dźwięk z głośników. Jak pisałem tablet leży na parapecie i schnie w naturalny sposób.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

przemyj całość i wysusz potem, najlepiej spirytusem albo naftą techniczną

baterie wystarczy odpiąć albo odlutować kable bo nie powinna być podłączona jak sprzęt schnie !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...